Ben Oude Nijhuis (1932 - 2014)
Volledig scherm
Ben Oude Nijhuis (1932 - 2014) © Shody Careman

Ben Oude Nijhuis: strijder tot de laatste snik

In wat de laatste 13 dagen van zijn leven zouden blijken, veranderde Ben Oude Nijhuis van een anonieme oude man in een alom geliefde voorvechter van de ouderenzorg.

 1. Derde prik in zicht? ‘Aantal extra antistoffen indrukwekkend, zeker bij ouderen’
  PREMIUM
  video

  Derde prik in zicht? ‘Aantal extra antistof­fen indrukwek­kend, zeker bij ouderen’

  Pfizer pleit voor een derde prik als booster, omdat het vaccin na zes maanden minder effectief lijkt te worden. In Nederland zijn de eerste ouderen een half jaar geleden ingeënt. Moeten zij snel een extra vaccinatie krijgen om te voorkomen dat de ziekenhuizen dit najaar weer vol liggen met coronapatiënten? Of is dat vooral in het voordeel van de farmaceut, die zo extra vaccins verkoopt?
 2. Klokkenluider over falende zorg blijft strijdbaar

  Klokkenlui­der over falende zorg blijft strijdbaar

  De strijdbare Ben Oude Nijhuis (82) is gisteravond door de cliëntenraad van WoonZorgcentra Haaglanden gesommeerd niet meer met de pers te praten. Zijn relaas in het AD over de falende zorg voor zijn dementerende vrouw wordt hem kwalijk genomen. Daar trekt hij zich niets van aan. Ben vertelt dat verantwoordelijk staatssecretaris Martin van Rijn het met hem op een akkoordje wilde gooien. 'Vlak voor de uitzending van talkshow Pauw zei Van Rijn: We kunnen elkaar het balletje toespelen. Ik zei meteen: niets daarvan.'