Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Getty Images/Uppercut RF

Bijna helft vakantiegangers blijft in Nederland: ‘We kiezen voor vakantiezekerheid’

Nu vakanties naar het buitenland sinds 15 mei niet meer sterk worden afgeraden, willen veel mensen zo snel mogelijk een zomervakantie boeken. Onderzoek laat zien dat meer dan de helft van de vakantiegangers kiest voor vakantie in eigen land.

6 reacties

 • T. Reinerink

  2 jaar geleden
  Hadden het plan onze zomervakantie door te brengen op een camping in Kroatië. Vanwege de corona nu gekozen voor een kampeervakantie in Eersel, camping ter Spegelt. Wij wilden vakantiezekerheid en hebben daarom vroegtijdig gekozen voor een Nederlandse camping. Ook vorig jaar bleven wij in Nederland. Wij zijn gepensioneerd en volgend jaar hopen we weer naar het buitenland te gaan. Wij pensionado's gaan meerdere keren per jaar kamperen. Oostenrijk, Duitsland en Italië zijn daarbij onze favoriet.
 • Robert Bruijne

  2 jaar geleden
  Heerlijk , in juli weer op vakantie, maar....Zeer zeker niet in Nederland. Ik ga 3 maanden naar Thailand. Alle extra benodigde papieren al rond, hotel voor de verplichte15 dagen quarantaine geboekt en betaald.>>>Extra kosten van zo'n 2800 euro, maar daarna naar mijn eigen stulpje ver weg van eventuele andere toeristen.
 • Frank vd Berg

  2 jaar geleden
  Ja lekker naar Spanje, daar mag je ook buiten en op het strand met je mondvodje op lopen, heerlijk toch 😉😉
 • Désirée Mommers

  2 jaar geleden
  Ja we gaan heerlijk een midweek naar Farmcamps,de Verloren Kost in Gulpen. Zo prachtig daar dat je jezelf waant in Frankrijk. Onze dochter van 10 vermaakt zich tussen de kippen,Lama's,pony's,ganzen,geiten en de prachtige omgeving. Vorig jaar herfstvakantie zijn we er ook geweest. Wat een genot in ons eigen mooie land.
 • marjolijn Rijaard Rijaard

  2 jaar geleden
  Nu gaat iedereen massaal op vakantie maar wat als, straks alles weer op lockdown gaat vanwege teveel mensen en dat niemand zich echt méér aan de regels gaan houden dan zit je daar.