Thinkstock
Volledig scherm
© Thinkstock

Blauw geverfde kamer slaapt het best

Wil jij beter slapen en uitgeruster wakker worden? Verf je slaapkamer blauw. Uit onderzoek blijkt namelijk dat mensen in een blauwe slaapkamer de meeste nachtrust krijgen en het meest uitgeslapen uit bed komen.

 1. Ruim duizend patiënten per jaar krijgen ‘onnodig’ defibrillator: Zorginstituut slaat alarm
  PREMIUM

  Ruim duizend patiënten per jaar krijgen ‘onnodig’ defibrilla­tor: Zorginsti­tuut slaat alarm

  Meer dan duizend hartpatiënten per jaar krijgen een interne defibrillator (ICD) terwijl het de vraag is of ze die nodig hebben. Het apparaat helpt niet altijd om overlijden te voorkomen, terwijl wel flinke complicaties kunnen optreden na het implanteren van een ICD. Dat stelt het Nederlands Zorginstituut na onderzoek. Ziekenhuizen zijn daarover niet open genoeg in hun voorlichting.
 2. Wouter en Stefanie verloren hun neustussenschot door cocaïne: ‘Kwamen plots vel en bot uit mijn neus’
  PREMIUM
  met video

  Wouter en Stefanie verloren hun neustussen­schot door cocaïne: ‘Kwamen plots vel en bot uit mijn neus’

  ,,Als u zo doorgaat, rot uw neus volledig weg”, waarschuwde de dokter. Ex-gebruikers Stefanie (34) en Wouter vertellen hoe ze te horen kregen dat hun cocaïnegebruik hun neustussenschot deed wegrotten en welke complicaties dat met zich meebrengt. Neus- keel- en oorartsen zien opvallend meer patiënten met zware neusklachten door cocaïne. ,,Schade kan vanaf één keer of pas vanaf de honderdste keer ontstaan.”