Volledig scherm
PREMIUM
© Getty Images/iStockphoto

Borstkanker? Neem zelf de regie en zorg dat je de beste informatie hebt

BorstkankermaandAls je borstkanker krijgt, verandert alles: privé en op je werk. Het helpt als je zelf goed weet wat je je behandelaars en je werkgever kunt vragen, zeggen de zussen Sabine Wernars (54) en Saskia Koopmans (57) van Stichting Jij speelt de hoofdrol tijdens deze borstkankermaand. 

Jullie zeggen: vertrouw er niet op dat de arts alles weet wat je nodig hebt. Hoezo niet?
Wernars: ,,Wij zeggen: neem zelf de regie. Zoek informatie over verschillende behandelingen en ga met je arts in gesprek: wat is goed voor mij? Wat wil ik wel, wat niet? Niet alle artsen weten bijvoorbeeld van hyperbare zuurstoftherapie af en van de mogelijkheid daarmee de late gevolgen van bestralingen - pijn, oedeem, roodheid - te behandelen.’’

  1. Bijna 5000 mensen bellen over eenzaamheid na uitzending Omroep Max

    Bijna 5000 mensen bellen over eenzaam­heid na uitzending Omroep Max

    De live-uitzending van Een tegen Eenzaamheid, woensdag bij Omroep Max, heeft een flinke impact gehad. Bijna 5000 mensen besloten in anderhalf uur tijd de telefoon te pakken en te bellen naar het belpanel. Het was zelfs zo druk dat niet iedereen erdoor kwam en contact kreeg. De gesprekken zorgden voor heftige, ontroerende en soms ook hoopvolle verhalen, zo vertelt Dorine Kettenes van de Luisterlijn. ,,Een man belde op dat hij wel een maatje wilde zijn.”