Zonnebrandcrème. Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Zonnebrandcrème. Foto ter illustratie. © Getty Images/iStockphoto


Dermatoloog Soe Janssens: ‘Zonnebrandcrème kan echt ónmogelijk je huidcellen aantasten’

Na een waarschuwing van de Consumentenbond over een drietal zonnebrandcrèmes is er ophef ontstaan over het krijgen van huidkanker door deze crèmes. Dermatoloog Soe Janssens van het Antoni van Leeuwenhoek schept duidelijkheid over de huidziekte en beantwoordt vijf vragen.

52 reacties

 • Nikos Smith

  4 dagen geleden
  Smeren en op de datum letten die op het flesje staat. En als er mensen zijn die niet smeren. Prima, die sterven vanzelf uit. Opgelost.
 • hans griot

  4 dagen geleden
  Is de beschermingfactor in de loop der tijd veranderd? Vroeger (40 jaar geleden) was 10 de hoogste beschermingsfactor. Nu hebben ze het over 30 en 50.
 • Willem Heerema

  4 dagen geleden
  Elk jaar weer gooi ik zonnebrandcreme weg, in de veronderstelling dat het na een jaar zijn werking heeft verloren. Da's jammer en misschien van mij zelfs overbodig.
 • Joep Meij

  4 dagen geleden
  Bij mijn vaders 30 jaar na zonschade zijn halve neus weggesneden.Dus ik kijk wel uit in de zon. Ik hoop toch wel dat Wappies hun kinderen wel in blijven smeren ,want de kanker kan dus jaren duren voor het aan het licht komt. Ik heb altijd gedacht dat de crème wel iets kankerverwekkends is maar verwaarloosbaar bij zijn werking tegen kanker.Mensen,sla toch niet zo door en blijf een beetje nuchter
 • Christiane van der Vis

  4 dagen geleden
  NU gaan zonaanbidders natuurlijk weer onbeschermd in de zon zitten en moet zorgkosten weer omhoog vanwege de vele kankergevallen.