Op 11 september 2019 ging het faliekant mis op de Alphenseweg-N207 bij Boskoop. Twee vrachtwagens botsten frontaal op elkaar. Bram Hoogeveen zat in de Scania en raakte zwaargewond.
Volledig scherm
PREMIUM
Op 11 september 2019 ging het faliekant mis op de Alphenseweg-N207 bij Boskoop. Twee vrachtwagens botsten frontaal op elkaar. Bram Hoogeveen zat in de Scania en raakte zwaargewond. © Josh Walet

Bram stond voor iedereen klaar, tot zware crash zijn leven totaal veranderde: ‘Nu hebben wij hulp nodig’

Iedere thuiswedstrijd van Feyenoord zat Bram Hoogeveen met zijn zoon in De Kuip. Hij maakte lange werkdagen, maar draaide zijn handen niet om voor een extra klusje. Wie Bram om hulp vroeg, kon op hem rekenen. Nu, twee jaar nadat hij bij een verkeersongeluk zwaargewond raakte, is hij degene die om hulp moet vragen. En dat is niet makkelijk. 

 1. Liesbeth heeft PCOS, net als 1 op 10 vrouwen: hoe zit het met vruchtbaarheid?
  PREMIUM

  Liesbeth heeft PCOS, net als 1 op 10 vrouwen: hoe zit het met vruchtbaar­heid?

  ,,Het eerste wat mijn gynaecoloog me vroeg: ‘Heb jij nog een kinderwens?’” Een jaar geleden kreeg Liesbeth (30) de diagnose PCOS. Hoewel de aandoening minstens een op de tien vrouwen treft en een belangrijke oorzaak is van vruchtbaarheidsproblemen, is er maar weinig over bekend. Die onwetendheid zorgt voor veel stress. Om duidelijkheid te scheppen (en zorgen weg te nemen), stelt ze gerichte vragen aan fertiliteitsexpert Guy Verhulst.
 2. Aanstaande moeder nog steeds niet zeker van plek op kraamafdeling

  Aanstaande moeder nog steeds niet zeker van plek op kraamafde­ling

  Vrouwen die in het ziekenhuis willen of moeten bevallen zijn nog steeds niet overal zeker van een bed, aldus de Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen (KNOV). Door het tekort aan gespecialiseerde verpleegkundigen in combinatie met een groter aantal bevallingen blijft het in het hele land moeilijk om tijdig een plekje in een ziekenhuis te vinden, bijvoorbeeld als een vrouw tijdens de bevalling pijnstilling nodig heeft.