Met kerst in aantocht vrezen experts de opkomst van de omikronvariant.
Volledig scherm
PREMIUM
Met kerst in aantocht vrezen experts de opkomst van de omikronvariant. © Rob Engelaar

De macht van de grote getallen: waarom virologen zo bang zijn voor omikron

Nederland werd gisteravond overvallen door het nieuws dat het Outbreak Management Team (OMT) pleit voor een nieuwe harde lockdown. Waarom zijn experts zo bang voor de omikronvariant? 

65 reacties

 • Marcel Segers

  6 maanden geleden
  Wilhelmus Liebrand en andere gelijkgestemden gaan helemaal voorbij aan het feit dat vaccinatiestatus niks te maken heeft met de verspreiding van deze variant. Gelukkig biedt de Nederlandse grondwet bescherming tegen discriminatie en de integriteit van het lichaam. Je mag daar anders over denken, maar dit uitdragen op dit platform is ronduit schadelijk en polariserend. Vaccineer vooral jezelf maar bepaal het niet voor anderen!
 • P. Tettert

  6 maanden geleden
  Veel “deskundigen” geven hier in de reacties hun commentaar. Mensen kunnen zo slecht lezen. Er staat in het artikel dat Afrika een continent is met een relatief jonge bevolking in vergelijking tot Nederland en West Europa.
 • Piet Baremans

  6 maanden geleden
  Boosteren, Boosteren. Maar waarom hebben mijn vrouw(66) en ik(70) nog geen uitnodiging ontvangen voor de booster prik. Wij staan daarin niet alleen, hier in de straat zijn er nog meer en die zijn allemaal ouder dan wij. Ik heb het idee dat het booster prikken nog niet eens fatsoenlijk op gang is gekomen.
 • Norbert Schooten

  6 maanden geleden
  Wilhelmus Liebrand, dat ben ik helemaal met u eens, door hun zijn de ziekenhuizen weer overbelast en kunnen andere mensen die de hulp echt nodig hebben niet worden geholpen. En zitten wij nu weer met deze lockdown, wij moeten de gevolgen dragen voor hun gedrag.
 • Van Dijk - Cobussen

  6 maanden geleden
  Gelukkig kunnen we, als we zouden willen, nog over de grens funshoppen. En de Nederlandse ondernemers mogen toekijken vanuit hun gesloten onderneming... Te erg voor woorden! Ècht héél erg dit!