Steven Pont.
Volledig scherm
PREMIUM
Steven Pont. © Erik van 't Woud

Degenen die de oorlog beginnen, wonen veilig achter de linies

ColumnSteven Pont schrijft wekelijks over psychologie. Een crisis heeft zijn weerslag op de kwetsbaren in de samenleving. Hij pleit ervoor dat de onkwetsbaren, kwetsbaarder worden.

7 reacties

 • van Bergen

  5 maanden geleden
  Tja, " succes heeft vele vaders, mislukking is een wees " Goed te zien en te horen, wanneer er ergens in de publieke/politieke sfeer iets goed is afgelopen. Dan is het altijd IK heb dit, IK heb dat gedaan. Is het echter mislukt, dan is het : wij hebben dit, wij hebben dat gedaan. In het eerste geval wordt de zege direkt naar zichzelf gehaald, in het tweede geval wordt de verkeerde afloop van hetzelfde item, meteen aan meerdere personen geweten. Gevalletje spindoctor dus . .
 • Barend Stofkoper

  5 maanden geleden
  Even aangenomen dat het westen Rusland met al die verlammende en isolerende sancties en militaire weerstand volledig kapot maakt, wat gebeurt er dan met die 145 miljoen inwoners? Een nieuwe golf van vluchtelingen naar ons toe?
 • Wim van Beekhoven

  5 maanden geleden
  goed uitgangspunt dat iemand pas een land pas mag besturen als je een kind tussen de 17 en 23 jaar hebt, die je verplicht naar elke oorlog moet sturen die jij zelf begint. Wellicht is deze schrijver vergeten dat Putin een dochter heeft die 36 jaar oud is, en in Voorschoten veilig in een penthouse woont. Ik zou als regering zeggen retour afzender en hier in Nederland als ongewenst persoon verklaren, dan weet papa dat hij dat ook op zijn geweten heeft?. Als hij überhaupt een geweten heeft!
 • Hanneke Meer

  5 maanden geleden
  Erger nog, zij zien niet met het blote oog wat ze aanrichten.
 • M Waarhold

  5 maanden geleden
  Niet alleen dat maar commentaar hebben op de oorlog en dreigen met sancties, dat is ook ver van m'n bed, totdat het land er in betrokken wordt en dan zijn deze figuren nergens te zien en zit de bevolking met het probleem.