Volledig scherm
PREMIUM
© Shutterstock

Deze zonnecrème is het beste voor je kind en andere tips

Smeren, smeren, smeren, luidt het advies wanneer je kinderen in de zon zitten. Maar hoe en waarmee bescherm je ze het best op zonnige dagen? Zes vragen, beantwoord door dermatoloog Thomas Maselis.

Hoe kun je je kind beschermen?
,,Bescherming is noodzakelijk, maar weet dat zonnecrème maar een van de mogelijkheden is. Voldoende schaduw, beschermende kleding met lange mouwen, een zonnehoed en een zonnebril met uv-bescherming doen goed werk voor zowel kleine als grote kinderen. Qua zonnecrème kies je voor een product speciaal voor kinderen met een voldoende hoge factor, bij voorkeur SPF 50 of SPF 50+, bij voorkeur waterresistent. Voor kinderen tot 2 jaar zijn crèmes met fysische zonnefilters aanbevolen. Vanaf twee jaar kan je zowel voor een fysische, een chemische of een combinatie van beide kiezen.’’

  1. Coronavirus grijpt om zich heen: óók Singapore meldt besmetting, twee miljoenensteden op lockdown
    update

    Coronavi­rus grijpt om zich heen: óók Singapore meldt besmetting, twee miljoenen­ste­den op lockdown

    Voor het eerst is in Singapore iemand besmet geraakt met het coronavirus. Dat meldt The Straits Times donderdag op basis van de Singaporese autoriteiten. Volgens de krant zou het gaan om een 66-jarige Chinese man uit Wuhan, het epicentrum van de virusuitbraak. Hij reisde met negen anderen, die nog worden onderzocht. Eerder werden al besmettingen gemeld in China, Thailand, Japan, Taiwan, Zuid-Korea en de Verenigde Staten.