Een insulinesensor. De sensor controleert of de glucosewaarde van een diabetes-patiënt met type 1 niet te hoog of te laag is. De sensor is een alternatief voor de vingerprik.
Volledig scherm
Een insulinesensor. De sensor controleert of de glucosewaarde van een diabetes-patiënt met type 1 niet te hoog of te laag is. De sensor is een alternatief voor de vingerprik. © ANP KOEN VAN WEEL

Diabetespatiënt over uitvinding insuline 100 jaar geleden: ‘Is uiteindelijk geen genezing’

Prikken, meten en afwegen. Leven met diabetes is een topsport. Daar weet Ronnie van der Linden (30) als patiënt met diabetes type 1 alles van. Hij is een van de 1,2 miljoen Nederlanders met diabetes, waarvan 110.000 type 1 hebben. Dankzij de behandeling van diabetes type 1 met insuline, dit jaar precies honderd jaar geleden, zijn er miljoenen levens gered. Zo ook die van hem.

 1. Twijfel je of vaccinatie verstandig is omdat je aandoening hebt? Expert geeft duidelijkheid

  Twijfel je of vaccinatie verstandig is omdat je aandoening hebt? Expert geeft duidelijk­heid

  Met de stijgende besmettingscijfers nemen ook de vragen toe over de werking van het vaccin, een mogelijke boosterprik en de werking van antistoffen. Topspecialisten van het Rotterdamse MC geven daarom antwoord op al jullie vragen. Deze keer: Een griepprik werd mevrouw Starrenburg afgeraden omdat zij een hoge dosering prednison gebruikt. Wat is wijsheid als het aankomt op vaccineren voor haar en anderen met een onderliggende ziekte of aandoening.
 2. TERUGLEZEN | Minder dan 1000 coronapatiënten op verpleegafdeling, eerste keer sinds 1 november
  CORONAVIRUS

  TERUGLEZEN | Minder dan 1000 coronapa­tiën­ten op verpleegaf­de­ling, eerste keer sinds 1 november

  Voor het eerst sinds 1 november vorig jaar liggen er minder dan duizend coronapatiënten op de verpleegafdelingen van Nederlandse ziekenhuizen. In totaal houden vrijdag nog 954 mensen met het virus onder de leden een bed op een verpleegafdeling bezet, zo valt te lezen in de meest recente cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Dit blog is afgesloten. Volg hier ons nieuwste liveblog.