Hanneke Leroux begeleidt covid-patiënten die na het ziekenhuis thuis verder herstellen. Daarbij wordt onder meer gebruik gemaakt van een saturatiemeter (midden op de foto).
Volledig scherm
PREMIUM
Hanneke Leroux begeleidt covid-patiënten die na het ziekenhuis thuis verder herstellen. Daarbij wordt onder meer gebruik gemaakt van een saturatiemeter (midden op de foto). © Pim Mul

Dit ziekenhuis stuurt coronapatiënten eerder weg als dat kan (en houdt ze thuis in de gaten)

Om de zorg te ontlasten heeft het Groene Hart Ziekenhuis (GHZ) in Gouda de afgelopen anderhalf jaar al meer dan vijftig coronapatiënten vervroegd naar huis laten gaan met zuurstofondersteuning. Hun gezondheid wordt op afstand in de gaten gehouden.

  1. Aantal graspollen piekt: welke middeltjes werken wel en niet tegen hooikoorts?
    PREMIUM
    met quiz

    Aantal graspollen piekt: welke middeltjes werken wel en niet tegen hooikoorts?

    Heb je de laatste dagen ook zoveel last van tranende ogen en niesbuien? Dat is normaal, want veel grassen hebben zich de afgelopen tijd prima kunnen ontwikkelen door het warme en vochtige weer. Dat betekent: hoge graspollenconcentraties en dus slecht nieuws voor mensen met hooikoorts. Vanaf woensdag is de kans op klachten twee weken lang het hoogst. Wat kan je doen tegen al dat gesnotter? En kun je het voorkomen? We zetten op een rij wat wél en vooral niet werkt.
  2. Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoegde suiker kan wel 99 suikerklontjes schelen
    PREMIUM

    Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoeg­de suiker kan wel 99 suiker­klont­jes schelen

    In koekjes, chocolade en frisdrank, maar ook in pastasaus: toegevoegde suiker zit in meer producten dan je zou verwachten. Zo eten we onbewust (veel) meer suiker dan we zelf inschatten. Met de Nationale Suiker Challenge (5 t/m 11 juni) daagt het Diabetes Fonds alle Nederlanders uit om een week lang geen toegevoegde suikers te eten. Hoe pak je dat aan, en hoe houd je dat als echte zoetekauw vol?