Shutterstock / Laura van der Bijl
Volledig scherm
PREMIUM
© Shutterstock / Laura van der Bijl

Drukke jongetjes? Ook vrouwen hebben ADHD: ‘Als meisje kende ik geen grenzen’

ADHD staat bekend als ‘drukkejongetjesstoornis.’ Maar steeds meer volwassenen ontdekken dat ze de aandoening ook hebben. Vooral vrouwen, want bij meisjes wordt het vaak over het hoofd gezien. Alleen, wat heb je aan zo’n diagnose?

 1. Dermatoloog over huidkanker: ‘Huidkleurig bultje dat snel groeit? Dan meteen naar de dokter’
  PREMIUM
  Met video's
  8

  Dermato­loog over huidkanker: ‘Huidkleu­rig bultje dat snel groeit? Dan meteen naar de dokter’

  Lekker buiten zijn in het zonnetje, dat doen we maar al te graag in deze tijd van het jaar. Maar blootstelling aan te veel uv-straling in zonlicht kan leiden tot huidkanker, de meest voorkomende kankersoort in Nederland. Een op de vijf Nederlanders krijgt ermee te maken, weet Patrick Kemperman, dermatoloog bij Amsterdam UMC en het Dijklander ziekenhuis in Purmerend. Hij vertelt over de drie vormen van huidkanker en wat je kan doen om ze te voorkomen.
 2. Anton (94) doet ook de laatste sportles van Olga mee, op zijn pantoffels: ‘Een pluimpje voor mezelf’
  PREMIUM

  Anton (94) doet ook de laatste sportles van Olga mee, op zijn pantoffels: ‘Een pluimpje voor mezelf’

  Zodra de eerste klanken van de melodie van Nederland in Beweging de woonkamer van Anton Stam vullen, begint hij aan de standaard zijstap-tik. Op zijn pantoffels. Met gemak doet hij er nog een swingende vingerknip bij, zoals Olga Commandeur vraagt. Vrijdag presenteerde ze na 23 jaar haar laatste sportles. De 94-jarige Oosterhouter miste er in al die jaren geen een.
  Oosterhout, Roosendaal