Volledig scherm
PREMIUM
© Frank de Roo

Een nieuwe bestrijdingsmethode van kanker was de redding voor Dayenne (38)

Om zeker te zijn dat echt iedere kankercel dood is, willen de specialisten Dayenne van Schie uit Ridderkerk na de chemo ook nog bestralen. Probleem: haar hart kan dat waarschijnlijk niet aan. Een nieuwe methode biedt uitkomst.

Doel: met heel precieze bestraling de kanker bestrijden, maar haar hart sparen. Dayenne van Schie (38) is een van de eerste patiënten met borstkanker die in Nederland met protonen is bestraald. Dat gebeurde in een speciale kliniek in Delft. ,,Ik hoop nog lang te leven met een gezond hart, zodat ik veel herinneringen kan maken met mijn zoontje, mijn man en andere dierbaren.’’

  1. Coronavirus: hoe herken je de symptomen en wat kun je doen om besmetting te voorkomen?

    Coronavi­rus: hoe herken je de symptomen en wat kun je doen om besmetting te voorkomen?

    Het nieuwe coronavirus grijpt snel om zich heen. In China zijn tot nu toe meer dan tweeduizend dodelijke slachtoffers gevallen, en ook in Europa heeft het Wuhan-virus al enkele levens geëist. Virologen verwachten dat het virus ook Nederland zal bereiken. Waar heb je precies last van als je geïnfecteerd bent met het coronavirus? Hoe weet je het verschil tussen griep en corona? En wat moet je doen als je vermoedt dat je besmet bent geraakt?