Debby Gerritsen.
Volledig scherm
Debby Gerritsen. © Kee&Kee

‘Een roker heeft meer radioactiviteit in z’n longen dan een inwoner van Tsjernobyl’

In de wekelijkse podcast Zij zegt kijkt AD-columnist Debby Gerritsen naar het nieuws van de afgelopen week. Wat viel op? Hierover praat ze met ervaringsdeskundigen en experts. Deze week gaat Debby in gesprek met Ik Stop Ermee-coach Hugo Hairwassers en Annebel Schipper van het KWF over de noodkreet van artsen, kankerpatiënten en het KWF om per direct supermarkten en tankstations te verbieden om tabak te verkopen. Hairwassers: ,,Daar schieten we bijzonder weinig mee op.”

42 reacties

 • Sina Hogeboom

  12 maanden geleden
  Ik zeg prima doen twee ooms van mij hadden kanker en die hebben beide gerookt.Maar waren wel oud maar dat zegt toch niks,voorkomen is beter dan genezen!En als ik hoor dat mensen het nog niet begrijpen en zeggen,je mag dan niks meer dan denk ik hoe slim ben je eigenlijk!Neem voor al die rokers bende een leuke vakantie en ga lekker uit eten of ik noem maar wat!!
 • Dick Stra

  12 maanden geleden
  Longen doen er 10 dagen over om schoon te worden van 1 sigaret. Toen ik dat ooit hoorde toen ik net begonnen was ben ik meteen gestopt. En niet alleen omdat ik astma had/heb. Overigens krijg ik het stikbenauwd als iemand in mijn buurt rookt. Lekker op een terras zitten is er dan niet bij. Rokers hebben de akelige gewoonte om hun sigaret vooral lang naast ipv voor zich te houden zodat niet zijzelf maar de mensen achter hen de rook in hun gezicht krijgen. Maar waag het niet er iets van te zeggen.
 • Gijs Kasius

  12 maanden geleden
  Wat is dat toch met dat anti-alles tegenwoordig? Ik kan vrijwel alles laten alleen dat verdomde roken gaat me slecht af, rook al vanaf mijn 11e of 12e jaar en al zeker 45 jaar zware shag, het stinkt, niet best voor me, kende ook mensen die zeer oud geworden zijn en met hun sigaar een pijp aanstaken en andersom, ken ook meer dan genoeg mensen die niet rookten en jong stierven. Oud worden willen we allemaal maar oud zijn niemand en feit is! de gezonde oudere het duurst zijn qua gezondheidszorg
 • geert postmus

  12 maanden geleden
  Ik hoor nog steeds mensen over kosten zeuren, alsof je premie zal dalen als we stoppen met roken, drinken en sexen. Betalen moet je toch, nou dan zie ik liever mijn geld naar de behandeling van mijn buurman gaan, ipv dat we geld over de grens gooien. Tja je moet opletten wat je zegt hier. Want zonder het juk van de EU, konden wij gewoon gratis gezondheidszorg en onderwijs hebben. Alleen aan uitkeringen van vluchtelingen betalen wij tussen de 6 en 8 miljard per maand, dus reken maar uit.
 • Rudolf Heikens

  12 maanden geleden
  Worden dan ook gelijk de coffeeshops gesloten? Nemen politici afstand van pillen en cocaïne ? Graag eenduidige stellingname en geen uitzonderingen dan.
 1. ‘Mensen zijn helemaal klaar met het slechte nieuws’
  Podcast Zij zegt

  ‘Mensen zijn helemaal klaar met het slechte nieuws’

  In de wekelijkse podcast Zij zegt kijkt AD-columnist Debby Gerritsen naar het nieuws van de afgelopen week. Wat viel op? Hierover praat ze met een vast panel van vrouwelijke experts. Deze week gaat Debby in gesprek met AD-adjunct-hoofdredacteur Karen Eshuis, buitenlandredacteur Sanne Schelfaut en psycholoog Hanan Haddouch over hoe om te gaan met de constante stroom nieuws. ‘Tijdens de pandemie zijn we geïsoleerd geraakt en hebben we ons weinig kunnen opladen. En dan nu de oorlog. Dat doet veel met mensen’.