Spoedeisende Hulp van het Sint Jansdal ziekenhuis in Harderwijk. Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Spoedeisende Hulp van het Sint Jansdal ziekenhuis in Harderwijk. Foto ter illustratie. © ANP / ANP XTRA

Eerste zorgpremie volgend jaar bekend: kosten stijgen met zo'n 10 euro per maand

Zorgverzekeraar DSW verhoogt de zorgpremie volgend jaar met 9,75 euro naar een bedrag van 137,50 euro per maand, een stijging van 7,6 procent. DSW is traditiegetrouw de eerste verzekeraar die met de nieuwe cijfers komt. Anderen hebben tot 12 november om de nieuwe kosten bekend te maken.

119 reacties

 • A. Weerdt

  1 maand geleden
  vroeger was het ziekenfonds of particulier verzekerd wad uitstekend werkten. Helaas kwam er toen ene Hoogervorst die het vele malen beter wist en het de hele zorgstelsel bij de vuilnisbak zetten zo van mag deze vuilnis ook mee. vanaf toen is de gehele zorg met sprongen achteruit gegaan mensen met een uitkering ,aow, laag inkomen konden dit niet meer betalen en dit wordt steeds erger. Ook komen er steeds meer verzekeraars bij en die moeten ook verdienen tegen een goed salaris die u mag ophoesten
 • Robbert Scholten

  2 maanden geleden
  Ik denk dat je niet alleen aan de kosten mag denken,de zorg zeker in Nederland levert onnoemelijk veel op aan preventieve zorg maar ook aan optimale behandelingen van het allerhoogste niveau waardoor we een een zo gezond mogelijke samenleving hebben
 • Andre Eggerding

  2 maanden geleden
  @ Johan Berner,het ziekenfonds is onder druk van de PvdA afgeschaft.
 • T. Huisman

  2 maanden geleden
  Vroeger was er Anoz en toen ws het Agis en zilveren kruis en toen was ik bij De Friesland en nu bij de hema en heb alleen basis verzekering. Vroeger was tandzorg ook bij de basis verzekering meegerekend maar daar moet je weer apart voor verzekerd zijn. Er is tandplus en je kunt je extra bij laten verzekeren. Ik heb alleen basisverzekering omdat ik geen extra zorg nodig heb. Vroeger kon je zelfzorgmiddelen op recept krijgen en nu kun je ze betalen. .
 • C.J.H. PIETERSE

  2 maanden geleden
  @Joke v. Leeuwen: ("Lees de planning van de verzekeraar en dan weet je, dat de collectieve korting vervalt. Dus de schade is nog groter"): Tel uw zegeningen in het verleden: die collectieve korting werd nl. door verzekerden betaald, die NIET van een collectieve kortingsregeling gebruik konden maken...!