MDL-arts Manon Spaander vindt dat het tijd is voor een reset van de ziekenhuiszorg. Ze test zelf al een camerapil waarmee mensen thuis een darmonderzoek kunnen ondergaan.
Volledig scherm
PREMIUM
MDL-arts Manon Spaander vindt dat het tijd is voor een reset van de ziekenhuiszorg. Ze test zelf al een camerapil waarmee mensen thuis een darmonderzoek kunnen ondergaan. © Marco De Swart

Erasmus MC doet proef met digitale intake om ziekenhuizen te ontlasten

Patiënten moeten meer thuis preventieve zorg krijgen en minder onnodig naar het ziekenhuis hoeven afreizen. Dat de ziekenhuiszorg tijdens de coronacrisis compleet vastliep, is voor arts Manon Spaander hét bewijs dat het tijd is voor een reset.

  1. Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

    Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

    Wanneer haar dochter in de auto naar de Ikea in tranen uitbarst, weet Astrid dat het menens is. ,,Mam, je hebt een hele kale plek!” Een paar dagen later krijgt ze de diagnose Alopecia Areata. Een auto-immuunziekte waar je haar van uitvalt. Na een jaar van radiostilte over de diagnose, spreekt Astrid zich voor het eerst uit op Twitter. ,,Als je een kaal iemand ziet, denk je al snel aan kanker. Dat is zeker niet altijd zo.”