Thinkstock
Volledig scherm
© Thinkstock

Extreem veel soa's na carnaval

Een op de vijf jongeren die zich bij de GGD in Tilburg en Den Bosch gemeld hebben voor de speciale soa-test voor carnavalsvierders blijken besmet te zijn. Dat is een aanzienlijk hogere score dan bij een 'normaal' inloopspreekuur

 1. Ruim duizend patiënten per jaar krijgen ‘onnodig’ defibrillator: Zorginstituut slaat alarm
  PREMIUM

  Ruim duizend patiënten per jaar krijgen ‘onnodig’ defibrilla­tor: Zorginsti­tuut slaat alarm

  Meer dan duizend hartpatiënten per jaar krijgen een interne defibrillator (ICD) terwijl het de vraag is of ze die nodig hebben. Het apparaat helpt niet altijd om overlijden te voorkomen, terwijl wel flinke complicaties kunnen optreden na het implanteren van een ICD. Dat stelt het Nederlands Zorginstituut na onderzoek. Ziekenhuizen zijn daarover niet open genoeg in hun voorlichting.
 2. Vegaburgers doen de gezondheid meer kwaad dan goed: welke vleesvervangers zijn wél een goede keuze?
  PREMIUM
  Koken & Eten

  Vegabur­gers doen de gezondheid meer kwaad dan goed: welke vleesver­van­gers zijn wél een goede keuze?

  Uit een analyse van meer dan 500 verschillende vegetarische burgers, worsten, balletjes en schnitzels uit de supermarkt blijkt dat vleesvervangers vaak te veel vet en te weinig eiwitten bevatten. Volgens TestAankoop in België zijn de meeste veggieburgers enorm bewerkt en doen ze de gezondheid van de consument meer kwaad dan goed. Hoe kies je dan de juiste vleesvervanger? En bestaan er voedzame alternatieven?