Volledig scherm

Fifty Shades of ... Chicken: kinky kookboek vol humor

De 'Fifty Shades'-gekte heeft ook toegeslagen in de culinaire wereld. In november komt een anoniem kinky kookboek op de markt dat zich helemaal liet inspireren door de erotische lectuur. 'Op een dag was ik de enkels van een kip aan het samenbinden toen ik ineens moest denken aan scènes van Chrisian Grey die plots heel bekend aanvoelden.

Blijkbaar doe ik al jaren aan BDSM met ... gevogelte', aldus de chef kok met pseudoniem 'FL Flower'. Uit die gedachte groeide een plan en een reis in de wondere wereld van de 'voedselporno'.

'De recepten en nota's volgen een chef en zijn gevogelte in een emotionele reis die veel weg heeft van de 'Fifty Shades'-trilogie. Het begint met een arrogante kok en eigenwijze kip, maar tegen het einde zijn ze elkaar aan het spanken en vastbinden als echte soulmates. Er zit tenslotte een beetje Christian en Anastasia in elk gerechtje', deelt de pariodiërende kok, wiens identiteit voorlopig nog verborgen blijft.

Dark side
'Ik stel al jaren recepten op, maar dit is de eerste keer dat ik in de donkere, verboden kant van gevogelte bereiden ben gedoken', klinkt het. We konden alvast twee receptnamen op de kop tikken: 'Musterd Spanked Chicken' en 'Dripping Thighs'.

Recept
Nope, ook cocktailmakers ontsnappen niet aan de hype. Zo plaatste een ober van het Heathman Hotel (waar veel stoute scènes zich afspelen in de boeken) de 'Fifty Shades of Gin' op het menu. Voor de nieuwsgierigen: het recept gaat als volgt:

30 ml gin
20 ml (zelfgemaakte) rabarberpuree
20 ml vergeperst limoensap
15 ml suikersiroop
Cava of prosecco
Schijfje limoen als decoratie

Doe de rabarberpuree, het limoensap, de siroop en de gin in een shaker. Voeg ijs toe en schud grondig. Schenk de mix uit in een martiniglas en vul aan met cava of prosecco. Werk tot slot af met een schijfje limoen op de glasrand.