Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © Hollandse Hoogte / Bram Petraeus

Gebrekkig overleg tussen zorgverleners leidt tot fouten in ziekenhuis

Bij ruim 20 procent van de patiënten die in de afgelopen twee jaar een ziekenhuis bezocht, ging iets bijna of helemaal mis, bij 13 procent ging echt iets fout. Artsen stelden een verkeerde diagnose, maakten fouten bij het verstrekken van medicijnen of de behandeling verliep niet goed.

7 reacties

 • P. Tettert

  1 jaar geleden
  Waar gehakt wordt vallen spaanders. Dat is nog nooit anders geweest en hoort er dus bij. Ik ben een van de gelukkige die nog nooit in een ziekenhuis heeft gelegen, behalve voor een poliklinisch darmonderzoek. Ik hoop dat veel mensen zo ver als mogelijk is, uit een ziekenhuis weg kunnen blijven. De kans dat je getroffen wordt door een medische fout neemt dan nog meer af.
 • Pitt van den Berk

  1 jaar geleden
  Bijna elke Nederlander kent wel een medische fout van arts of ziekenhuis. 20% medische fouten door gebrekkig overleg door zorgverleners. Tel daar de medische fouten door onkunde en onverschilligheid door artsen bij dan is die 20% het topje van de ijsberg.
 • Rijn van Dijk

  1 jaar geleden
  Dit is weer een schoolvoorbeeld van een mediahype. Natuurlijk worden er fouten gemaakt door zorgverleners, net zoals ook de directeur van patiënten federatie Nederland, politici, enz. fouten maken. Mijn ervaring met de zorgverlening is dat zei fantastisch werk doen. En ja er zal wel eens een hechtinkje niet goed zitten, waar zeur je over? En ja niet iedereen reageert hetzelfde op een pilletje echter, vrijwel nergens is de zorg zo goed als in Nederland. Zelfs ongevaccineerden krijgen hier zorg.
 • Anoniem

  1 jaar geleden
  M Noordermeer.. Er worden al jaren fouten gemaakt. Dit is niet alleen sinds de corona periode. En dan heb ik het over simpele fouten tot medische blunders. Dossiers ineens spoorloos zijn...
 • Peter de Jong

  1 jaar geleden
  Overal worden fouten gemaakt, maar alleen bij de overheid ontlopen de daders hun verantwoordelijkheid. In een vrije markt gaan slechte organisaties automatisch failliet als ze geen verbeteringen doorvoeren en niet klantgericht zijn. Slechte overheidsorganisaties daarentegen kunnen nog decennialang het leven van burgers verpesten. Ziekenhuizen zelfs levenslang!