Volledig scherm
© thinkstock

Gekke bekken trekken tegen rimpels met gezichtsyoga

Wie vrouwen de lucht ziet kussen of aan hun monhoeken ziet trekken, kan er vanop aan dat de dames gezichtsyoga aan het doen zijn. Celebs als Gwyneth Paltrow en Jennifer Aniston gebruiken het om rimpels glad te strijken, kaaklijnen mooier af te lijnen en een gezonde gloed te verkrijgen. Daarnaast zou het ook goed zijn om spanning rond de ogen te verlichten en hoofdpijn aan te pakken.

De oefeningen zijn gemaakt om zes keer per week toe te passen. Binnen een week zouden de resultaten al voel- en zichtbaar moeten zijn. Fans van gezichtsyoga claimen dat je er minstens vijf jaar mee van je gezicht haalt en dat botox er in de verste verte niet aan kan tippen. Even kijken naar enkele basisoefeningen:

Opwarmertje
Om je huid te doen ontspannen, tik je eerst met de vingertoppen over je hele gezicht. Wrijf je handpalmen tegen elkaar tot ze warm zijn en bedek je gesloten ogen. Adem diep in en uit en voel alle gezichtsspieren ontspannen.

Uil
Vorm twee C's met je vingers rond je ogen. Ontspan je voorhoofd en open je ogen wijd. Herhaal de beweging drie keer en hou telkens voor 10 seconden aan.

V
Maak een V-teken door je vingers op het begin- en eindpunt van je wenkbrauwen te plaatsen en kijk goed scheel. Ontspan even en herhaal dit 6 keer. Eindig door je ogen stevig dicht te knijpen voor 10 seconden en ontspan.

Cirkel
Plaats je wijsvingers aan de uiteinden van je wenkbrauwen en tik in een mooie boogbeweging rond je ogen. Herhaal diezelfde cirkel in de andere richting en eindig door vier keer een wrijfbeweging te maken van je neus naar je slapen.

Blaaskaak
Blaas je kaken vol lucht en maak je mond zo klein als je kan. Tik vervolgens lichtjes op je kaken gedurende 30 seconden.

Giraf
kantel je hoofd naar achter terwijl je met je vingertoppen met lichte druk over je hals streelt. Herhaal dit twee keer en steek vervolgens je onderlip uit. Plaats je duimen op je sleutelbeenderen, steek je kin naar voor en trek met je middelvingers zachtjes aan je mondhoeken. Blijf deze positie vasthouden gedurende 4 diepe ademhalingen.

Hamsterkaken
Vul je kaken met lucht en knijp je lippen stevig op elkaar. Verplaats de lucht van links naar rechts gedurende 30 seconden.

Blozekaken
Maak drie zachte knijpbewegingen aan elke kant van je kinlijn tot vlak voor je oren. Plaats je duimen aan de onderkant van je kin en sleep ze met een beetje druk weg van elkaar langs je kaak.

Luchtkusser
Kantel je hoofd naar achter en maak tien keer een kusbeweging met bijhorende geluidjes. Ontspan en adem stevig uit alsof je de kus ver voor je uit stuurt. Herhaal de reeks nog twee keer.

Gezichtsyoga
De achterliggende theorie stelt dat de huid strakker wordt wanneer de gezichtsspieren getraind worden aan de hand van specifieke bewegingen. Dit zou de productie van collageen stimuleren, de proteïne die je huid elastisch en jeugdig houdt. Hoewel je vingers bij gezichstyoga dienst doen als gewichtjes bij een workout, moet je alle bewegingen voorzichtig toepassen, zeker op de gevoelige huid rond de ogen. 'Bijna alle 57 spieren in het gezicht en de nek zijn klein en hoeven niet te hard te knokken om resultaten te verkrijgen', Klinkt het.

Volledig scherm
© thinkstock
  1. Zo is het op de corona-cruise, waar ook Nederlanders aan boord zijn: ‘Oudere dame huilde uren in haar hut’
    PREMIUM
    video

    Zo is het op de corona-crui­se, waar ook Nederlan­ders aan boord zijn: ‘Oudere dame huilde uren in haar hut’

    Op cruiseschip The Diamond Princess, dat momenteel voor de kust van Japan ligt, is de hoogste infectiegraad van het coronavirus ter wereld bereikt. Bij 355 mensen is er besmetting met het virus vastgesteld, wat betekent dat bijna 10 procent van de 3711 personen aan boord besmet is. Lang niet iedereen aan boord is getest. Op het schip zitten ook vijf Nederlanders, die niet besmet zouden zijn.