Volledig scherm
PREMIUM
© Getty Images/iStockphoto

Gevulde lippen, ontplofte lippen: ‘Ga niet voor een koopje’

Lipfillers zijn al zo alledaags, dat ze als cadeau onder de kerstboom liggen. Maar achter de glamour van volle lippen ligt een wereld van beunhazen, stuntprijzen en dichtgespoten bloedvaten. 'Ga niet voor een koopje.' Onderaan dit artikel vertellen drie patiënten hun verhaal. 

Cosmetisch arts Tom Decates heeft in zijn spreekkamer al veel foto's voorbij zien komen van vlogger Monica Geuze, model Kylie Jenner of influencer Romy Boomsma. Allemaal vrouwen met voluptueuze lippen. Vol en rond. Een mond als rijp fruit.

Zoveel weelde is ze niet door de natuur geschonken, maar door een injectienaald met een vulmiddel, namelijk hyaluronzuur, een tijdelijke filler die met een injectienaald wordt ingespoten en in circa negen maanden oplost.

Op YouTube en Instagram wemelt het ervan. Ook in het straatbeeld duiken ze steeds vaker op. Opgespoten lippen zijn een rage.

  1. Coronavirus: hoe herken je de symptomen en wat kun je doen om besmetting te voorkomen?

    Coronavi­rus: hoe herken je de symptomen en wat kun je doen om besmetting te voorkomen?

    Het nieuwe coronavirus grijpt snel om zich heen. In China zijn tot nu toe meer dan tweeduizend dodelijke slachtoffers gevallen, en ook in Europa heeft het Wuhan-virus al enkele levens geëist. Virologen verwachten dat het virus ook Nederland zal bereiken. Waar heb je precies last van als je geïnfecteerd bent met het coronavirus? Hoe weet je het verschil tussen griep en corona? En wat moet je doen als je vermoedt dat je besmet bent geraakt?