Volledig scherm
Het oogsten van groene thee. © getty

Groene thee drinken zorgt voor lager gewicht

Elke dag twee tot drie koppen groene thee drinken is goed voor de lijn. Door het dagelijks drinken van de thee vallen mensen zonder iets extra's te doen gemiddeld 1,3 kilo af.

De drank zorgt er ook voor dat mensen die al afgevallen zijn, niet zo snel opnieuw aankomen.

Dat heeft biomedicus Rick Hursel van de Universiteit Maastricht uitgezocht. Hursel promoveert op 15 april op een analyse van lijnen met behulp van natuurlijke ingrediënten. Volgens Hursel is ook het eiwitdieet, zoals het bekende van Dr. Frank, effectief. Het is echter niet zo dat het volgen van een eiwitdieet in combinatie met groene thee drinken voor extra veel gewichtsverlies zorgt, aldus de promovendus. Goed slapen helpt weer wel.

  1. Britse toerist (32) vecht voor leven ‘door coronavirus’, meer dan 200 Chinezen met longontsteking
    Update

    Britse toerist (32) vecht voor leven ‘door coronavi­rus’, meer dan 200 Chinezen met longontste­king

    Een Britse toerist vecht voor zijn leven in een ziekenhuis in Thailand nadat hij tijdens een bezoek aan het populaire eiland Koh Phi Phi is getroffen door een levensbedreigende longinfectie. Artsen in het ziekenhuis houden er rekening mee dat de kerngezonde Ash Shorley (32) slachtoffer is geworden van het coronavirus. Daarmee is hij mogelijk het eerste westerse slachtoffer van het oprukkende virus.