Kinderen die last hebben van astma en aan sigarettenrook worden blootgesteld belanden vaker op een IC in het ziekenhuis.
Volledig scherm
PREMIUM
Kinderen die last hebben van astma en aan sigarettenrook worden blootgesteld belanden vaker op een IC in het ziekenhuis. © Shutterstock

Het lijkt onschuldig, maar een sigaretje opsteken in de tuin is óók schadelijk voor kinderen

meerokenHet lijkt heel onschuldig: rokende ouders die netjes in de tuin gaan staan of een trekje nemen onder de afzuigkap. Desondanks stellen zij hun kinderen bloot aan nicotine, bijvoorbeeld als ze hen bij een knuffel tegen zich aandrukken.

39 reacties

 • gerhard jullens

  6 dagen geleden
  Is er ook een lijst wat allemaal schadelijk is voor je kind, Het schijnt dat je kind ademt in de randstad om 16.30 meer troep binnen krijgt dan een sigaretje meeroken op afstand in een tuin op het platte land.
 • M Waarhold

  6 dagen geleden
  Het is makkelijker en prettiger om mensen op hun slechte eigenschappen te veroordelen dan materialistische dingen welke als gebruiksvoorwerp, veel schadelijker zijn. Ik las dat de auto je nog ergens brengt, neemt niet weg dat deze dan nog steeds schadelijker is. Drank is zo'n zelfde ding. Maar we weten het voor een ander beter terwijl we zelf geen haar beter zijn.
 • M Waarhold

  6 dagen geleden
  @B. Vermeulen er zijn heel veel mensen die een verslaving hebben en sommigen vinden het best. Ik rook niet maar van mij hoeven anderen niet te stoppen, dat is namelijk hun keuze. Een ander drinkt 3 liter cola per dag, ook slecht, ik heb er geen last van maar stoppen is ook beter. Waarom mogen mensen zelf niet bepalen wat ze doen en een roker doet er al heel veel voor. Er zijn gewoon mensen die er geen last van hebben maar het gewoon niet kunnen pruimen dat anderen roken. Alles verbieden??
 • M Waarhold

  6 dagen geleden
  @Miranda Jansen het roken in iemands omgeving is pas "asociaal" geworden nadat het bekend werd dat het slecht was. Ik vind dat er heel veel rokers heel sociaal zijn om niet bij iemand in de buurt te gaan staan. Tevens vind ik het kort door de bocht dat men in de tuin wel rookt en van anderen niet mag omdat ze er last van hebben. Wat moeten die mensen? Verhuizen? Mijn buurvrouw heeft COPD, zij heeft totaal geen last van open haarden en sigaretten rook van buiten, daar is meer voor nodig zegt zij.
 • Kyra Bakker

  7 dagen geleden
  Volgens mij komt het door de sigarettenrook dat kinderen last kunnen krijgen van astma. Niet door nicotine. Nicotine wordt bij hen teruggevonden, wat een aanwijzing is dat het kind sigarettenrook heeft ingeademd. De stof nicotine zelf zorg niet voor astma toch?