Volledig scherm
PREMIUM
© Shutterstock

Hier let je op bij kiezen van zorgverzekering als je student of 60-plusser bent of gezin hebt

Je bent student, je hebt een gezin of je bent 60-plusser: bij elke leeftijd en situatie horen andere wensen en behoeftes. Dat geldt ook voor de zorgverzekering. Hoe maak je een goede keuze?

 1. 1,5 meter afstand bewaren? Deze slimme blauwe lijn loopt met je mee
  PREMIUM

  1,5 meter afstand bewaren? Deze slimme blauwe lijn loopt met je mee

  Je loopt een drukke ruimte binnen. Zeg, een stationshal of een beurs. Wanneer een andere bezoeker nadert, verschijnt er plotseling een blauwe streep op de vloer. Komt die persoon binnen de 1,5 meter afstand, dan komen er kronkels in de lijn. Als de afstand weer 1,5 meter is, trekt de lijn recht. Kunstenaar Jólan van der Wiel ontwikkelde het idee met Nick Verstand. In innovatiecentrum Civon in Ulft is inmiddels een werkende versie van het ‘smart distancing system’ te zien.
 2. Tienduizenden mensen stappen vandaag nog over van zorgverzekering
  Independer

  Tienduizen­den mensen stappen vandaag nog over van zorgverze­ke­ring

  Het is vandaag 31 december: de dag die in het teken staat van oliebollen, champagne én aftellen. Het laatste geldt ook voor het regelen van je zorgverzekering. Staat dit nog op jouw to-do lijst van vandaag? Dan ben je lang niet de enige! Uit cijfers van vergelijkingssite Independer blijkt dat wij graag de deadline opzoeken. Zo stapte vorig jaar meer dan de helft van de Nederlanders tussen kerst en oudjaarsavond nog over en iets meer dan 17 procent deed dit zelfs pas op de laatste dag van het jaar, waarvan bijna 7% nog na 17.00 uur en bijna driekwart procent zelfs in het állerlaatste uur van 2019. Het is maar net waar je zin in hebt zo vlak voor de jaarwisseling…
 1. Osterhaus verbaasd over vaccinatietempo: 'Waarom zetten we onze militairen niet in?'
  Play

  Osterhaus verbaasd over vaccinatie­tem­po: 'Waarom zetten we onze militairen niet in?'

 2. Dit was Nederland vandaag: zaterdag 23 januari
  Play

  Dit was Nederland vandaag: zaterdag 23 januari