Mark Reijntjens
Volledig scherm
PREMIUM
© Mark Reijntjens

Hoe Nederland de booster-boot miste: 'Er vallen extra doden doordat we zo laat zijn begonnen’

ReconstructieAndere landen zijn allang begonnen met een boostervaccinatie, Nederland wachtte af en begon te laat, oordelen experts. Over kostbare maanden waarin het kwartje maar niet viel en personeelsproblemen bij de GGD.

99 reacties

 • E.C. Faas

  12 maanden geleden
  Zijn er wel handjes genoeg die i.m. kunnen prikken? Het troebele vaccinin de bloedbaan is niet zo gezellig.
 • Graaff

  1 jaar geleden
  Wat een onzin! Er vallen niet zo zeer doden omdat wij te laat zijn begonnen met de booster prik. Maar omdat een deel van de bevolking beslist om geen vaccinaties te willen nemen. Daarnaast moeten wij als rijke westen zorgen dat de rest van de wereld wordt beschermd tegen het virus. Dus eerst de rest van de wereld vaccineren en dan wij een booster prik.
 • Marianne van Dijk

  1 jaar geleden
  In Portugal loop je als toerist een priklocatie in zonder afspraak en 5 minuten later loop je weer naar buiten met vaccinatiebewijs en zonder dat je de beurs hebt hoeven te trekken.
 • Lianne Van schoten

  1 jaar geleden
  Maikel voorn ik ben het helemaal met je eens. Ik als ongevaccineerde kom alleen maar 1per week bij de supermarkt ga niet na drukke plekken hou me aan de maatregelen afstand handen wassen mondkapje op sport buiten heb geen klachten ben nooit verkouden bezoek geen ouderen en mensen met een QR code komen overal binnen en die besmetten elkaar weer rara ra hoe kan dat dan. En de mensen die wel besmet zijn en op de ic komen hebben een slechte gezondheid de meeste
 • j klaassen

  1 jaar geleden
  Die twee pipo's blijven maar doorgaan. Nu weer de horeca dicht om 17.00 uur. Waarom, iedereen die de kroeg of een restaurant in wil is gevaccineerd. De scholen, de grootste besmettingshaard, blijven open want het is bijzonder schadelijk als we de kinderen 5 weken kerstvakantie geven ipv 2 weken. Ik heb alle begrip voor maatregelen, maar leg mij eens uit dat mijn stamkroeg, die iedereen controleert op de QR code, nu dicht moet om 17.00. Draagvlak willen ze, lol.