Mark Reijntjens
Volledig scherm
PREMIUM
© Mark Reijntjens

Hoe Nederland de booster-boot miste: 'Er vallen extra doden doordat we zo laat zijn begonnen’

ReconstructieAndere landen zijn allang begonnen met een boostervaccinatie, Nederland wachtte af en begon te laat, oordelen experts. Over kostbare maanden waarin het kwartje maar niet viel en personeelsproblemen bij de GGD.

98 reacties

 • Graaff

  4 dagen geleden
  Wat een onzin! Er vallen niet zo zeer doden omdat wij te laat zijn begonnen met de booster prik. Maar omdat een deel van de bevolking beslist om geen vaccinaties te willen nemen. Daarnaast moeten wij als rijke westen zorgen dat de rest van de wereld wordt beschermd tegen het virus. Dus eerst de rest van de wereld vaccineren en dan wij een booster prik.
 • Marianne van Dijk

  5 dagen geleden
  In Portugal loop je als toerist een priklocatie in zonder afspraak en 5 minuten later loop je weer naar buiten met vaccinatiebewijs en zonder dat je de beurs hebt hoeven te trekken.
 • Lianne Van schoten

  5 dagen geleden
  Maikel voorn ik ben het helemaal met je eens. Ik als ongevaccineerde kom alleen maar 1per week bij de supermarkt ga niet na drukke plekken hou me aan de maatregelen afstand handen wassen mondkapje op sport buiten heb geen klachten ben nooit verkouden bezoek geen ouderen en mensen met een QR code komen overal binnen en die besmetten elkaar weer rara ra hoe kan dat dan. En de mensen die wel besmet zijn en op de ic komen hebben een slechte gezondheid de meeste
 • j klaassen

  5 dagen geleden
  Die twee pipo's blijven maar doorgaan. Nu weer de horeca dicht om 17.00 uur. Waarom, iedereen die de kroeg of een restaurant in wil is gevaccineerd. De scholen, de grootste besmettingshaard, blijven open want het is bijzonder schadelijk als we de kinderen 5 weken kerstvakantie geven ipv 2 weken. Ik heb alle begrip voor maatregelen, maar leg mij eens uit dat mijn stamkroeg, die iedereen controleert op de QR code, nu dicht moet om 17.00. Draagvlak willen ze, lol.
 • Sander de Koning

  6 dagen geleden
  Bert Schippers: Je hebt groot gelijk.Daarbij als je Rutte en de Jong hoort praten zijn het personen die geen leiderschap tonen en staan er als 2 dames ipv op de tafel te slaan.70% wat op IC ligt is niet gevaccineerd,dus achteraan sluiten,Dus verplichten voor iedereen ongeacht geloof en weet ik wat allemaal,anders kom je nergens binnen,punt.
 1. ‘We waren beiden getrouwd, maar als de liefde ontstaat is er geen houden meer aan’
  Podcast
  14

  ‘We waren beiden getrouwd, maar als de liefde ontstaat is er geen houden meer aan’

  In de gloednieuwe serie Over de liefde praat AD-columnist Debby Gerritsen met verschillende bekende gasten over haar favoriete onderwerp: de liefde. Is een traditionele huisje-boompje-beestje relatie nog wel van deze tijd? En, wat moeten we doen en laten om liefde te vinden? In de eerste aflevering praat Debby met radio- en podcastmaker Mischa Blok: ,,We werden verliefd, en waren beiden getrouwd. Maar als de liefde ontstaat is er geen houden meer aan.”