Shutterstock
Volledig scherm
PREMIUM
© Shutterstock

Hoe vaak moet je smeren? En nog 17 vragen én antwoorden over zonnebrand

De terrassen zijn weer open en de zon neemt in kracht toe. Hoe word je veilig bruin?

3 reacties

 • van Bergen

  1 jaar geleden
  De UV/A van het zonlicht, is in de zomer èn in de winter gemiddeld gelijk, en gaat ook door wolken/kleren (lange golf). UV/A, dat geen verbrande huid genereert (dat doet UV/B), dringt diep in de huid door en aangerichte schade telt bij alle vorige op. Denk er ook aan, dat u bij bepaalde medicijnen absoluut niet in de felle zon mag komen, lees uw bijsluiter. Uw huid weegt wel 15 kilo, zorg dat al die kilo's u blijven beschermen, maar daarvoor moet ù uw huid beschermen, anders werkt het niet . .
 • Gerard Krist

  2 jaar geleden
  zodra het weer kan ga ik 20 minuten onder de zonnebank dat lijkt me veiliger dan de hele dag bakken in de zon op Scheveningen maar daar hoor je nooit iemand over, voor mij is de bank een veiliger gevoel dan de sterke natuurzon !
 • Dolly J. de Groot

  2 jaar geleden
  Dolly J. de Groot Zelf gebruik ik als zonbescherming Tropical Olie met Cocosnoot Extract die bovendien ook nog eens diepbruinend is. Dit bevalt mij uitstekend, mezelf geheel insmeren, ruim half uurtje later nogmaals insmeren en daarna doe ik mijn bikini pas aan. Al naar gelang hoelang ik in de zon zit/lig smeer ik me om de 2 uur weer in. Nadeel van deze olie; tijdens het insmeren is je huis erg vettig glad maar trekt er vrij snel in. Voordeel; het heel een heerlijke aromageur. Groetjes Dolly