We drinken koffie niet alleen vanwege de smaak.
Volledig scherm
We drinken koffie niet alleen vanwege de smaak. © Getty Images

Hoeveel koppen koffie drink jij per dag en wanneer kun je spreken van een verslaving?

De meeste mensen drinken koffie om de dag mee te beginnen, om nog even door te kunnen werken bij vermoeidheid of gewoon omdat ze het lekker vinden. Maar wanneer ben je verslaafd? Bestaat er zoiets als een cafeïneverslaving, en hoe kom je er dan vanaf?

18 reacties

 • Andre Janssen

  1 jaar geleden
  Ik drink gemiddeld 4 a 6 kopjes per dag en heb weinig last van "bijwerkingen", ik kan ook niet zeggen dat ik van de paar bakkies per dag echt actiever wordt.
 • Anoniem

  1 jaar geleden
  Ik drink zeker 7 bakkies per dag. Chrissie van Duijn 😄
 • Toine van den Hout

  1 jaar geleden
  Vreemd dat ik er nog nooit iets van heb gemerkt,misschien net iets teveel gedronken maar vreemd dat ik dat zelfs niet merk
 • Astrid Beek

  1 jaar geleden
  Hartkloppingen van 6 kopjes koffie? Dat lag vast niet aan de koffie, maar eerder aan de stress van haar werk waar ze blijkbaar dus niet geschikt voor was.
 • Liesbeth Stam

  1 jaar geleden
  Ik drink 4 bakjes per dag,heerlijk en heb nergens last van.
 1. Puberexpert: ‘Ons brein werkt pas volledig en effectief rond ons 25ste’
  PREMIUM

  Puberex­pert: ‘Ons brein werkt pas volledig en effectief rond ons 25ste’

  Waakzaam zorgen. Zo omschrijft gezinsbegeleider en auteur Sven Bussens de houding die je als ouder het best aanneemt tegenover je puberkind. Dé oplossing om de gedroomde relatie met je kind te ontwikkelen, bestaat niet. Maar Bussens levert wel inzichten en ideeën om de ouder te blijven of te worden die je wil zijn. ,,De beperkingen van het puberbrein zijn geen vrijgeleide om hun gedrag goed te keuren.”