We drinken koffie niet alleen vanwege de smaak.
Volledig scherm
We drinken koffie niet alleen vanwege de smaak. © Getty Images

Hoeveel koppen koffie drink jij per dag en wanneer kun je spreken van een verslaving?

De meeste mensen drinken koffie om de dag mee te beginnen, om nog even door te kunnen werken bij vermoeidheid of gewoon omdat ze het lekker vinden. Maar wanneer ben je verslaafd? Bestaat er zoiets als een cafeïneverslaving, en hoe kom je er dan vanaf?

18 reacties

 • Andre Janssen

  1 maand geleden
  Ik drink gemiddeld 4 a 6 kopjes per dag en heb weinig last van "bijwerkingen", ik kan ook niet zeggen dat ik van de paar bakkies per dag echt actiever wordt.
 • Anoniem

  2 maanden geleden
  Ik drink zeker 7 bakkies per dag. Chrissie van Duijn 😄
 • Twan Hout

  2 maanden geleden
  Vreemd dat ik er nog nooit iets van heb gemerkt,misschien net iets teveel gedronken maar vreemd dat ik dat zelfs niet merk
 • Astrid Beek

  2 maanden geleden
  Hartkloppingen van 6 kopjes koffie? Dat lag vast niet aan de koffie, maar eerder aan de stress van haar werk waar ze blijkbaar dus niet geschikt voor was.
 • Liesbeth Stam

  2 maanden geleden
  Ik drink 4 bakjes per dag,heerlijk en heb nergens last van.
 1. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen
  25

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.