Honderden anderen stierven doordat ic’s vol lagen met coronapatiënten

VIDEODuizenden mensen die iets anders onder de leden hadden dan corona, waren tijdens de pandemie slechter af dan de jaren ervoor. Zo stierven honderden mensen meer na ongevallen, doordat zij niet werden opgenomen op de ic. Van de nierpatiënten die dialyseren overleden er 15 procent meer.

53 reacties

 • Norbert Schooten

  1 jaar geleden
  Als ze die salarissen in de zorg eens gaan verlagen van alle artsen die zelfstandig ondernemer zijn binnen het ziekenhuis, dan kan het geld echt voor de zorg worden gebruikt, en dan hoeft er ook niet bezuinigd te worden. De bezuinigingen komen van het beleid in de zorg, dat hebben ze zelf veroorzaakt
 • Christa Tache

  1 jaar geleden
  E bakker de gezondheidzorg is inderdaad onbetaalbaar geworden maar je kunt je afvragen waardoor, farmaceutische bedrijven die bijna als dealers de prijs van noodzakelijke medicatie verhogen en patenten vasthouden of middelen iets aanpassen om ze te verlengen. De vele lagen managers in de zorg, onnodige externe onderzoek bureaus. Onzin cursusjes hier en daar met weer een coach die betaald moet worden. Haal dit soort onzin eerst eens weg. Geld weer echt aan patientenzorg.
 • Joke van Leeuwen

  1 jaar geleden
  Iedereen weet het! Echt niet Zelfs de wetenschap weet het niet. Wat wordt de toekomst? Vraag het aan een viroloog. Het antwoord is: Ik weet het niet. Maar in ons gave land is er al jaren bezuinigd op de gezondheidszorg. Twee jaar geleden moest een familielid een hartoperatie ondergaan. Eerst al dagen in de zenuwen zitten , wachtend op een oproep. En toen was het zover. Klaargemaakt voor de operatie. Sorry, het gaat niet door. Onmenselijk. Dit was vóór Corona. Toen was er al een ic-bedden tekort.
 • Cornelis van den Blink

  1 jaar geleden
  Ook het gedrag van vele Nederlanders tijdens de pandemie liet/laat te wensen over. Als iedereen zich aan de regels had gehouden waren er minder besmettingen geweest en minder druk op de zorg als resultaat. Maaaar er moest zonodig gefeest en gedemonstreerd worden, en daarom zijn we ook in bepaalde landen niet welkom, en terecht. C van den Blink
 • Christa Tache

  1 jaar geleden
  Karin, in 1 1/2 jaar tijd krijg je 10 jaar achterstand niet opgelost zeker niet als er noodsituatie is en je al genoeg zorgen hebt om nu de boel draaiende te houden. Een gesloten ziekenhuis is niet zomaar te openen als er niet genoeg materiaal is en personeel. Een ic verpleegkundige niet even 123 opgeleid zeker niet als de gene die moeten inwerken al extra uren draaien en overbelast zijn. Daarbij leg je een kanker patient niet naast iemand met corona. Dit heeft zeker de zorg niet gewild.