Getty Images/BD
Volledig scherm
PREMIUM
© Getty Images/BD

Huisarts bezorgd: inflatie dringt door tot in de spreekkamer

Huisartsen krijgen, doordat alles steeds maar duurder wordt, steeds vaker patiënten met gezondheidsklachten in de spreekkamer. Want door langdurige geldstress kunnen fysieke en mentale klachten ontstaan, erger worden of blijven bestaan.      

5 reacties

 • E W. Mulder

  1 maand geleden
  Ik kan me goed voorstellen dat je door geldproblemen psychosomatische klachten ontwikkelt en ook dat het niet meteen duidelijk is waar die klachten door zijn ontstaan.
 • jannie kuik

  2 maanden geleden
  tja wel fijn dat iedere sector verknald is door onze overheid
 • Anneke Westenbrink-den Uyl

  2 maanden geleden
  De afbraak is eigenlijk al begonnen met de invoering van het eigen risico. Hierdoor zijn er steeds meer mensen die zorg mijden. Je kunt wel naar de huisarts, maar wanneer je door gestuurd wordt naar het ziekenhuis kost dit gewoon je 385 euro. Ook ik mijd zorg want mijn man is al jarenlang door zijn eigen risico heen i.v.m. zijn aandoeningen o.a. uitgezaaide prostaatkanker en hartfalen. Medicijnen zijn nl. ook niet gratis, eigen risico.
 • M.G. Bults

  2 maanden geleden
  Deze regering maakt zich druk als het gaat om het afschaffen van de dividendbelasting voor buitenlandse investeerders. Het gaat nooit over de Nederlander. Het volk wordt de ellende in gedreven en de regering doet helemaal niets. Ik begrijp het helemaal niet. Al het sociale is uit de samenleving gehaald en nu staan we, de Nederlanders, in groepen tegenover elkaar elkaar. Dit kan toch niet in een rijk land.
 • Linda Wellekens

  2 maanden geleden
  De misdadige manier waarop de staat niét ingrijpt om het de mensen gemakkelijker te maken, zal op hun hoofd neerploffen als superhoge kosten ivm zorg en andere. Hoe dom kan je zijn ? Of is het juist de bedoeling van mensen te kleineren en belachelijk te maken ?
 1. Vervelende piep in oor bij jongeren, audiciens zien het steeds vaker: ‘Een zorgelijke trend’
  brandbrief
  52

  Vervelende piep in oor bij jongeren, audiciens zien het steeds vaker: ‘Een zorgelijke trend’

  Audiciens en leveranciers zien de verkoop van oordoppen op maat flink toenemen. Steeds meer jongeren met lawaaidoofheid, tinnitus (oorsuizen) en andere vormen van gehoorschade bezoeken een audicien, constateren winkeliers. In een brandbrief aan het kabinet vraagt patiëntenorganisatie Hoormij/NVVS een gesprek aan met staatssecretaris Maarten van Ooijen (Volksgezondheid) om over de kwestie te praten. Het ministerie bevestigt dat de brief is binnengekomen.