Huisartsentekort steeds groter: noodgedwongen patiëntenstops ingesteld

MET VIDEOSteeds meer mensen slagen er niet in om een nieuwe huisarts in hun woonplaats te vinden. Huisartsenpraktijken stellen noodgedwongen patiëntenstops in omdat ze het werk niet meer aan kunnen. ,,Het wringt aan alle kanten. Eerst waren er alleen in bepaalde regio's problemen, nu spelen die in het hele land’’, verklaart de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV).

50 reacties

 • Jan Willem Roos

  2 weken geleden
  Huisartsen tekort, dacht het niet, het zijn de aantallen mensen die steeds groter worden. Onze hele maatschappij is niet berekent op die grote aantallen mensen die het land binnen stromen. We hebben tekorten in elke beroepsgroep, zelfs slaapplekken, wegen zijn verstopt, huizen tekort, het wordt hier wel heel erg vol, vooral in de randsteden.
 • Mark Doors

  2 weken geleden
  Dat krijg je er van als je een historicus met autisme aan het roer laat zitten in plaats van een visionaire met inlevingsvermogen.
 • Lysander Spooner

  2 weken geleden
  Hahaha wat is Nederland toch een grap van een land! Ik ken meerdere mensen die de afgelopen 10 jaar van het VWO gekomen zijn met zeer goede cijfers maar die met de numerus fixus van de geneeskunde opleiding werden uitgesloten. Het tekort is of bewust gecreëerd of uit pure onkunde ontstaan, in beide gevallen voorspelt het niet veel goeds voor onze toekomst.
 • Hans de Laat

  2 weken geleden
  Kijk naar de berichtgeving in de media over de overvolle vluchtelingenorganisatie en het is trekken aan een dood paard. Verontwaardiging bij de 2e kamer maar niemand zegt gewoon, het is klaar met de instroom, we zitten vol. Nee dwang naar gemeentes enz enz. Al deze mensen vragen zorg, huisvesting en finacien en dat is er niet meer. Triest dat mensen buiten moeten slapen maar begin eens met goede informatie, duidelijk maken dat ons land ze niets meer kan bieden en ze hier niet naartoe moeten kome
 • Ijzendoorn

  3 weken geleden
  Een tijdje terug kom ik in het supermarktje de hier geprezen medisch/sociale huisarts bij de kassa, op anderhalve meter, tegen en de jarenlange vraag schiet me tegelijk te binnen. In dit kort vlotte praatje kijk ik de man diep in de ogen aan en vraag, “Maar serieus, al bijna veertig jaar in ‘t vak, hoeveel volk is bij u voor niets geweest en had direct naar huis worden gestuurd?” Hij kijkt me een beetje fronsend aan en zegt vrolijk: “Nou, tweederde altijd… echt waar!” Reken af, onvergetelijk…