Janneke Wittekoek.
Volledig scherm
Janneke Wittekoek. © Suzanne Muller.

‘Ik wil niet de dokter met het opgeheven vingertje zijn, maar laten zien wat er gebeurt als je 30 minuten beweegt’

Cardioloog Janneke Wittekoek zag in haar spreekkamer meer cholesterol, hogere bloeddruk en extra kilo’s. ,,Tja, corona hè.” Ze kon het niet meer aanhoren en schreef het boek Hart & Lopen, bewegen als medicijn. Tien opvallende uitspraken uit het boek.

10 reacties

 • Anoniem

  4 maanden geleden
  Berlinda Ekkebus. Heb zelf een hartaanval gehad en fietste 14 km per dag voor werk en deed ook nog veel dingen lopend. Leefde gezond en toch gebeurde het. Ik ben erfelijk belast met hartziektes. Dus ik doe cardio in sportschool en ga op de fiets naar we werk en loop verder overal heen. Maar het blijft toch in je achterhoofd zitten.
 • Anny K

  4 maanden geleden
  Heb een hartoperatie gehad, als ik uw boek eerder had gelezen was mij veel ellende bespaard, ben een van die vrouwen die problemen met het hart had en niet werd ontdekt Uw 2 de boek heb ik ook, ik volg het en beweeg en leef gezond Helaas heb ik ernstige corona gehad, mijn conditie is nul, maar ik koop uw derde boek ook...ik gebruik uw boek bij opbouw na corona, valt niet mee maar ik ga ervoor...dank voor uw boeken
 • L. Wevers

  4 maanden geleden
  Ik ben alleen en heb expres n hondje genomen. Corona ( sorry mevrouw Wittekoek 😀) - voorzichtigheid maakte internet bestellen tot aan je huisdeur zo ongeveer n noodzakelijkheid. Naar buiten gaan was er amper bij. Nu is het noodzakelijk en leuk bovendien. Een “ klassieker”… wie laat wie nu uit…
 • FRANCIEN Henselmans

  4 maanden geleden
  Veel mensen hebben een luxe probleem, ze denken dat het elke dag feest is ,ik zelf hanteer de regels van vroeger,gewoon gezond eten,zonder pakjes en zakjes,af en toe een koekje,gebak alleen bij een feestje en veel bewegen.
 • M. Kok

  4 maanden geleden
  15 jaar geleden zei de http://huisarts.Ga eens wandelen. Dat maakt je hoofd leeg.Ik ben het gaan doen. De laatste 7 jaar loop ik minimaal 50 km in de week. Vindt het heerlijk.Geeft een boost. Ben nooit ziek.Nooit verkouden.