Groenten als broccoli bevatten korteketenvetzuren die een positief effect hebben op MS en reuma.
Volledig scherm
PREMIUM
Groenten als broccoli bevatten korteketenvetzuren die een positief effect hebben op MS en reuma. © Getty Images

Is goede voeding het nieuwe medicijn? ‘Straks krijg je bij astma niet alleen een puffertje, maar ook een dieet’

Onderzoeker farmacologie Saskia Braber en haar team onderzochten de geneeskrachtige werking van voeding, door het effect van voedingsstoffen op het afweersysteem in kaart te brengen. 

5 reacties

 • Maria Yvonne Franssen

  2 dagen geleden
  Verse groentes elke dag, fruit en groentesnacks tussendoor, peulvruchten, noten, zuivelproducten, eieren, zeebanket, beetje vis/vlees, olijfolie, volle graanproducten en aardappels + veel buiten bewegen, is alles wat nodig is om een immuunsysteem in opperste-staat-van-paraatheid te brengen. Deze leefstijl is g e e n medicijn, maar voorkomt lang afhankelijkheid van medicijnen. En 1 glas alcohol bij de warme maaltijd is meestal ook nog goed voor de bloedstroom. De rest is bepaald door onze genen.
 • Lois Lane

  2 dagen geleden
  Perfect!! Ik geloof dat slecht voedsel, ziektes voortbrengt...geloof? Ik weer het wel zeker
 • M. Kok

  2 dagen geleden
  @ Marco S. http://zelf.Je kan het glas wel half leeg zien. Maar ik zie het liever half vol.Een gezondere levens stijl is toch echt beter dan helemaal niks doen. Ik geloof er heilig in.Eet veel groente.Veel fruit.Rook niet.Drink niet. Het is geen garantie.Maar al jaren hou ik alle virussen buiten de deur.Zelfs corona. Luister altijd naar de signalen die je lichaam geeft.Tijd om er naar te luisteren.Alle goeds ! Blijf gezond!
 • Rens De Geus

  2 dagen geleden
  Je graaft je graf met je tanden! (Siciliaans gezegde).
 • Marco S. Zelf

  3 dagen geleden
  Gezonder eten is niet dé oplossing, maar draagt wel bij aan een gezonder lichaam. Probleem is dat een belangrijk deel van onze voeding, voor het lichaam gevaarlijke middeltjes bevat. Er wordt niet voor niets al jaren gewaarschuwd voor de rommel die in vlees en groenten zit.
 1. Mag een zorgverzekeraar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?
  2

  Mag een zorgverze­ke­raar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

  Over wat er wel en wat er niet gedekt wordt door de zorgverzekering bestaan veel misverstanden. En hoewel je misschien niet altijd zin hebt om dat tot op de bodem uit te zoeken, kan je veel geld besparen door dat wel te doen. Vergelijkingssite Independer liet onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar de belangrijkste misverstanden, deze keer: mag een zorgverzekeraar je weigeren voor de basisverzekering vanwege een slechte gezondheid?
 2. Wat is ook alweer het verschil tussen het eigen risico en de eigen bijdrage? Test je kennis!
  zorgquiz

  Wat is ook alweer het verschil tussen het eigen risico en de eigen bijdrage? Test je kennis!

  Kun je als wanbetaler het recht op een zorgverzekering verliezen, heb je door het afsluiten van een goedkope basisverzekering recht op een minder uitgebreide dekking, en hoe zit het ook alweer met het meeverzekeren van je kinderen? Nadenken over je zorgverzekering is misschien niet per se leuk, maar wel handig. Samen met zorgvergelijker Independer stelden we deze quiz over zorgverzekeringen op. Test je kennis aan de hand van dertien vragen.