Groenten als broccoli bevatten korteketenvetzuren die een positief effect hebben op MS en reuma.
Volledig scherm
PREMIUM
Groenten als broccoli bevatten korteketenvetzuren die een positief effect hebben op MS en reuma. © Getty Images

Is goede voeding het nieuwe medicijn? ‘Straks krijg je bij astma niet alleen een puffertje, maar ook een dieet’

Onderzoeker farmacologie Saskia Braber en haar team onderzochten de geneeskrachtige werking van voeding, door het effect van voedingsstoffen op het afweersysteem in kaart te brengen. 

4 reacties

 • Maria Yvonne Franssen

  1 jaar geleden
  Verse groentes elke dag, fruit en groentesnacks tussendoor, peulvruchten, noten, zuivelproducten, eieren, zeebanket, beetje vis/vlees, olijfolie, volle graanproducten en aardappels + veel buiten bewegen, is alles wat nodig is om een immuunsysteem in opperste-staat-van-paraatheid te brengen. Deze leefstijl is g e e n medicijn, maar voorkomt lang afhankelijkheid van medicijnen. En 1 glas alcohol bij de warme maaltijd is meestal ook nog goed voor de bloedstroom. De rest is bepaald door onze genen.
 • Lois Lane

  1 jaar geleden
  Perfect!! Ik geloof dat slecht voedsel, ziektes voortbrengt...geloof? Ik weer het wel zeker
 • Mine-cher

  1 jaar geleden
  @ Marco S. http://zelf.Je kan het glas wel half leeg zien. Maar ik zie het liever half vol.Een gezondere levens stijl is toch echt beter dan helemaal niks doen. Ik geloof er heilig in.Eet veel groente.Veel fruit.Rook niet.Drink niet. Het is geen garantie.Maar al jaren hou ik alle virussen buiten de deur.Zelfs corona. Luister altijd naar de signalen die je lichaam geeft.Tijd om er naar te luisteren.Alle goeds ! Blijf gezond!
 • Rens De Geus

  1 jaar geleden
  Je graaft je graf met je tanden! (Siciliaans gezegde).