Volledig scherm
© thinkstock

'Je bent slecht': Virtual reality toont hoe het is om anorexia te hebben

Welke gedachten gaan er de hele dag door het hoofd van mensen met een eetstoornis? Dat kun je woensdag zelf ervaren bij een voorlichtingsbijeenkomst van GGZ-instelling Human Concern, het Centrum voor Eetstoornissen in Utrecht. Virtual reality-films plaatsen je in de schoenen van iemand met bijvoorbeeld anorexia.

 1. De Veertigers: Billen, buik en kuiten
  Podcast

  De Veertigers: Billen, buik en kuiten

  Je gezicht ziet er beter uit, je huid straalt, je voelt je fitter en je bent vrolijker. Sport heeft zoveel voordelen. Maar de grootste uitdaging als je 40 bent; hoe houd je het vol? Want als je baby de hele nacht heeft gehuild heb je echt geen zin om de volgende dag je hardlooppakje aan te trekken. En na het koken, afwassen en de kinderen naar bed brengen, plof je natuurlijk het liefst op de bank. Die hitte en zweetlucht in de sportschool waar je jezelf met een handdoek op het ene na het andere apparaat afbeult, is ook niet echt motiverend. En eerlijk is eerlijk, zo’n strak fietspak staat eigenlijk niemand.
 2. Strijd tegen anorexia op Instagram werkt averechts

  Strijd tegen anorexia op Instagram werkt averechts

  De populaire foto-app Instagram vecht al jaren tegen accounts die anorexia verheerlijken, maar dat werkt vooral averechts. Dat blijkt uit onderzoek van het Amerikaanse Georgia Institute of Technology. De makers van Instagram deden eetstoornis-gerelateerde zoekwoorden in de ban, maar gebruikers verzonnen massaal alternatieve termen. Die zijn veel populairder dan de verboden woorden en leiden bovendien naar afbeeldingen die mogelijk nog schadelijker zijn.
 1. Groot drugslaboratorium ontdekt in Zeeland
  Play

  Groot drugslabo­ra­to­ri­um ontdekt in Zeeland

 2. De mondkapjesplicht is een feit, dit moet je weten
  Play

  De mondkapjes­plicht is een feit, dit moet je weten