Tijdens de coronacrisis zijn juist meer jongeren gaan roken, terwijl het de jaren daarvoor juist daalde.
Volledig scherm
Tijdens de coronacrisis zijn juist meer jongeren gaan roken, terwijl het de jaren daarvoor juist daalde. © Getty Images

Jongeren zijn juist méér gaan roken tijdens coronacrisis: ‘Schrikbarende cijfers’

Tijdens de coronacrisis zijn jongeren meer gaan roken dan daarvoor. Dat blijkt uit onderzoek van Independer op basis van data van de GGD en het RIVM. Met ‘Stoptober’ in zicht is dit een zorgelijke ontwikkeling, aldus zorgexpert Bas Knopperts.

64 reacties

 • W Neervoort

  2 maanden geleden
  Ze komen er vanzelf wel achter dat het slecht is en dat het heel veel kost. Als je het nu nog niet weet succes dan maar.
 • Anoniem ...

  2 maanden geleden
  @ M Waarhold Dat zegt u keurig.😃😃
 • Anoniem ...

  2 maanden geleden
  @ H Peters. Het is goed dat wij tegengeluid bieden. Ik blijf het zien zoals ik het wil zien. Ongeacht wat de rest vindt,zegt en doet. Gezond verstand en intuïtie. Meer hebben we toch niet nodig. Fijne avond!
 • S. van Beijnum

  2 maanden geleden
  Een tevreden roker is geen onruststoker :)
 • H Peters

  2 maanden geleden
  @M Kok Ja soms krijg ik wat van bepaalde houdingen van mensen en hun gesloten karakter om ook maar iets verder te kijken/luisteren. Maar zij moeten daarmee leven, niet ik. Van mij mag iedereen doen en laten wat ze willen maar ze moeten de gemeenschap (en mij!) daar geen nadelen bij berokkenen en laat juist dat overal wel gebeuren (direct of via de politieke/media weg). Dat zij de consequenties van hun gedrag pakken is hun zaak (gebeurt zelden) en deert mij nauwelijks, maar die tijd is voorbij!