Joop van Lienden is als bedrijfsleider betrokken bij de activiteiten van Ski & Snowboard Xperience. Als voormalig kankerpatiënt weet hij maar al te goed wat voor impact deze ziekte heeft.
Volledig scherm
PREMIUM
Joop van Lienden is als bedrijfsleider betrokken bij de activiteiten van Ski & Snowboard Xperience. Als voormalig kankerpatiënt weet hij maar al te goed wat voor impact deze ziekte heeft. © Josh Walet

Joop (50) was lichamelijk ‘hélemaal afgebroken’ na strijd tegen kanker, nu gaat hij urenlang snowboarden

24 uur lang snowboarden, om geld in te zamelen voor een goed doel tegen kanker. ,,Het zal vooral mentaal zwaar worden’’, verwacht Joop van Lienden, bedrijfsleider van Ski & Snowboard Xperience. Toch heeft hij voor hetere vuren gestaan: hij overleefde zelf kanker. 

  1. Greet (72) kan wel huilen van geluk nu immunotherapie die ze thuis krijgt, aanslaat: ‘Last valt van me af’
    PREMIUM

    Greet (72) kan wel huilen van geluk nu immunothe­ra­pie die ze thuis krijgt, aanslaat: ‘Last valt van me af’

    Ze sprong nog net niet een gat in de lucht, maar o, wat was Greet Koornneef blij toen ze onlangs van haar arts te horen kreeg dat de kanker zo goed als weg is. De Naaldwijkse is een van de vijf longkankerpatiënten die thuis immunotherapie krijgt toegediend. ,,Er is echt een last van me afgevallen. Ik ben hier zo blij mee”, klinkt het dankbaar uit haar mond.
    Naaldwijk, Delft