Een fastfoodboulevard naast de A58 met MacDonald’s, Burger King, KFC, De Beren en New York Pizza.
Volledig scherm
Een fastfoodboulevard naast de A58 met MacDonald’s, Burger King, KFC, De Beren en New York Pizza. © Boaz Timmermans/Fos Fotografie

Kabinet stopt wildgroei aan fastfoodketens: ‘Gemeenten kunnen nieuwe restaurants weigeren’

Het kabinet opent de aanval op fastfood en suiker. Gemeenten krijgen een wettelijk wapen om nieuwe fastfoodrestaurants te verbieden in de buurt van scholen of in wijken waar al te veel pizzeria's, döner- en hamburgerketens zijn. Ook kindermarketing voor snoep gaat in de ban, wat het einde zou betekenen van Disneyfiguren in de supermarkten.

160 reacties

 • Jeroen Noordover

  2 maanden geleden
  En ze denken zeker dat degene die hierdoor hun zaak op de fles zien gaan. In de zorg gaat werken.
 • Jeroen Noordover

  2 maanden geleden
  Dus de zorgpremie gaat binnenkort met 90% naar beneden? Van 130e naar 30euro en geen eigen risico.
 • Julia van Damme

  2 maanden geleden
  @Karel Tichmann: Wat heeft e.e.a. nu met 'links' te maken, vraag ik mij af. Gezondheid gaat toch iedereen aan?
 • Karel Tichmann

  2 maanden geleden
  Oorlog is verklaard op suiker, pizzeria's, döner, hamburger, snoep, ijs en snacks mogen niet meer aan de man worden gebracht. Ook het roken moet verboden worden, en natuurlijk die levensgevaarlijke Disney-ijsjes moeten het land uit. Vergeet niet dat in zowel sociaal, economisch als financieel opzicht is zo’n afgedwongen ‘linkse’ maatschappij echter niet alleen onhoudbaar maar ook onbewoonbaar en -mede daardoor- uiteindelijk zelfs totaal onleefbaar. Maar vette oliebollen zijn geen enkel probleem.
 • Julia van Damme

  2 maanden geleden
  Aan iedereen die dit betutteling vindt: Het is toch inmiddels algemeen bekend dat de kosten voor gezondheidszorg gierend uit de hand lopen. Als mensen niet gezonder gaan eten en leven wordt dit alleen maar erger. Aangezien er massa's mensen zijn die zich niet kunnen beheersen en weigeren gebruik maken van de honderden tips of leefstijlprogramma's die aangeboden worden, zal een gezonde leefstijl van bovenaf opgelegd moeten worden. Ik heb geen zin in ieder jaar weer een hogere zorgpremie, jullie?