,,Zolang dokters hoop geven, hoeven ze niet te zeggen: u gaat dood”, aldus Warner Prevoo.
Volledig scherm
PREMIUM
,,Zolang dokters hoop geven, hoeven ze niet te zeggen: u gaat dood”, aldus Warner Prevoo. © Marco Okhuizen

Kankerspecialist nu hij zelf wordt behandeld: ‘Artsen begrijpen er geen snars van’

Als kankerspecialist Warner Prevoo tumoren in zijn longen heeft, ondergaat hij dezelfde behandeling als zijn patiënten. Pas dan merkt hij hoe koel artsen overkomen als je voor je leven vecht. Hij schreef erover in Echte dokters huilen ook.

Dokter Warner Prevoo is schor, al een flinke tijd. Stilstaande stemband, legt hij uit. ,,Normaal doen je stembanden dit” - hij laat zijn handpalmen golvend tegen elkaar aan bewegen. ,,Bij mij gebeurt er dit” - hij houdt een hand stil, terwijl de ander beweegt. ,,Dat schuurt en je wordt er schor van.” Als arts moet hij dit vaak hebben voorgedaan, aan een patiënt uitleggen wat er in zijn lichaam gebeurt. Maar nu gaat het over hemzelf, zíjn lichaam. Prevoo kreeg twee jaar geleden de diagnose die hij zelf regelmatig stelt: longkanker. In een terminaal stadium.

  1. Webwinkels verdienen grof geld met alternatieve ‘anti-coronavaccins’: beschermstenen en aurasprays
    video

    Webwinkels verdienen grof geld met alternatie­ve ‘an­ti-coronavac­cins’: bescherm­ste­nen en aurasprays

    Alternatieve genezers en kwakzalvers zien hun omzetten momenteel stijgen door de verkoop van middelen die zouden beschermen tegen het coronavirus of helpen bij het herstellen van een Covid 19-besmetting. Dat concludeert Voxpop- en Ochtend Show to go-presentator Roel Maalderink (28) na telefonische gesprekken met meerdere aanbieders. Vooral brokjes van de steensoort shungiet en zogenoemde auraspray blijken niet aan te slepen. ,,Levensgevaarlijk die handel.”