Borstimplantaat van Poly Implant Prothèse bevatte illegale industriële siliconen.
Volledig scherm
Borstimplantaat van Poly Implant Prothèse bevatte illegale industriële siliconen. © AFP

Keuringsbedrijf moet slachtoffers van lekkende borstimplantaten betalen: ‘Einde aan onzekerheid’

Honderdduizenden vrouwen wereldwijd, die ziek werden door lekkende borstimplantaten, hebben recht op een schadevergoeding. Het Duitse keuringsbedrijf TÜV Rheinland is aansprakelijk voor het leed van de slachtoffers. Dat heeft het Franse Gerechtshof in Parijs vandaag beslist. De uitspraak is gunstig voor de 180 Nederlandse slachtoffers in een andere procedure.

 1. Invloedrijke boeddhistische monnik Thich Nhat Hanh (95), die mindfulness populair maakte, overleden

  Invloedrij­ke boeddhisti­sche monnik Thich Nhat Hanh (95), die mindful­ness populair maakte, overleden

  De boeddhistische zenleraar, monnik, schrijver en vredesactivist Thich Nhat Hanh is zaterdag op 95-jarige leeftijd in Vietnam overleden. Thich Nhat Hanh geldt wereldwijd als een van de meest invloedrijke boeddhisten en als de man die mindfulness in het Westen introduceerde. Hij schreef meer dan honderd boeken over onder meer meditatie, waarvan vele ook in het Nederlands zijn vertaald.
 2. LIVE | Paus: Juiste informatie over corona is mensenrecht, Japanse kabinetschef test positief
  CORONAVIRUS

  LIVE | Paus: Juiste informatie over corona is mensen­recht, Japanse kabinets­chef test positief

  Paus Franciscus zegt dat het verspreiden van nepnieuws over Covid-19 een schending van de mensenrechten is. Ook als dat door katholieke media gebeurt. De India hoofdstad New Delhi heeft de avondklok tijdens het weekeinde afgeschaft en staat restaurants, winkels en markten, toe weer bezoekers te ontvangen. Nu de besmettingscijfers in het land dalen, is het tijd om te versoepelen. Volg alle ontwikkelingen rond het coronavirus in ons liveblog.