Nu ligt er nog een knuffelhond in de woning van Linda van den Essenburg, maar straks moet Ravi daar liggen. Een hulphond die de inwoner van Leusden over haar angsten helpt.
Volledig scherm
PREMIUM
Nu ligt er nog een knuffelhond in de woning van Linda van den Essenburg, maar straks moet Ravi daar liggen. Een hulphond die de inwoner van Leusden over haar angsten helpt. © RodneyPhotography

Linda (26) voelt zich al vijf jaar opgesloten, slaapt jaren op de bank en is eenzaam: ‘Het is een hel’

Ze slaapt vanwege paniekaanvallen al jaren op de bank, kreeg een burn-out én ontving de diagnose PTSS. Nee, het leven van Linda van den Essenburg is alles behalve een pretje. ,,Uitzichtloos", noemde ze het tot voor kort, maar er brandt voor de inwoner van Leusden (26) licht aan het einde van de tunnel. ,,Corona hield mensen enkele weken thuis, ik zit al vijf jaar opgesloten...”

26 reacties

 • Jos� Meems

  7 maanden geleden
  Hallo, Mijn "levensverhaal' komt op veel punten overeen..Alleen ben ik 40 jaar, kom vanaf mijn 23e nog amper de deur uit..Ook veel meer trauma's meegemaakt..De GGZ heeft me pas 'uit zorg' geplaatst omdat mijn mentale welzijn valt onder 'complexe problematiek' (en ik dus niet pas in 'de marktwerking van de GGZ..ofwel: ze verdienen geen geld aan mij)..Ik mag het doen met medicatie en mijn kat..Geen sociaal netwerk.. geen hulphond..
 • Anoniem

  7 maanden geleden
  Las het verhaal net pas, ik hoop dat jij inmiddels een hulphond heb gekregen en jouw leven er heel anders uit ziet. Respect dat jij dit artikel heb laten plaatsen. Wens jou heel veel sterkte en succes toe voor de rest van jouw leven. Liefs Bianca🙏⚓❤️
 • Diana Cooijman-van Der Pluijm

  1 jaar geleden
  Woorden schieten echt te kort om via deze weg te laten weten hoezeer jouw verhaal mij raakt. Ik hoop, en zo te lezen velen met mij, dat je met de hulp van Ravi na deze lange, ellendige periode eindelijk kunt beginnen aan de weg omhoog. Richt je op jezelf en op je herstel en ik weet zeker dat je op dit nieuwe pad mensen zult ontmoeten die je wél door dik en dun bij zullen staan.
 • Laura Janssens

  1 jaar geleden
  Je bent verplicht om aangifte te doen van het geweldsmisdrijf, de dader kan nu nog meer slachtoffers maken
 • Chris Duindam

  1 jaar geleden
  Vind de krijger in je, die strijdt voor wat je nodig hebt.
 1. Koningin Máxima pleit in actieplan voor hulp aan jongeren die ‘dichtbij en altijd beschikbaar is’

  Koningin Máxima pleit in actieplan voor hulp aan jongeren die ‘dichtbij en altijd beschik­baar is’

  Hulpverleners en docenten trainen om gesprekken te voeren over mentale gezondheid, meer inloopvoorzieningen voor jeugd in de wijk, betere lesprogramma's en een campagne met influencers om psychische weerbaarheid online aandacht te geven. Dat zijn de belangrijkste pijlers van het actieplan ‘Het gaat om jou!’ van stichting Mind Us, waar koningin Máxima erevoorzitter en mede-initiatiefnemer van is. Vandaag werd het plan gepresenteerd op Paleis Noordeinde.