Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

Mag een zorgverzekeraar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

Over wat er wel en wat er niet gedekt wordt door de zorgverzekering bestaan veel misverstanden. En hoewel je misschien niet altijd zin hebt om dat tot op de bodem uit te zoeken, kan je veel geld besparen door dat wel te doen. Vergelijkingssite Independer liet onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar de belangrijkste misverstanden, deze keer: mag een zorgverzekeraar je weigeren voor de basisverzekering vanwege een slechte gezondheid?

19 reacties

 • Jakob Bos

  1 jaar geleden
  Ziezo is de goedkoopste is onderdeel van Zilverenkruis. Ook daar kan iedereen zich bij laten verzekeren. Heb jaren goede ervaring met Ziezo.
 • Erica van E-Meijer

  1 jaar geleden
  Ieder jaar begint de poppenkast weer, altijd goed je huidige polis en het nieuwe aanbod die je aangeboden krijgt vergelijken, hier zitten vaak veranderingen in en niet altijd ten gunste van de polishouder.
 • jacqueline Schijver

  1 jaar geleden
  @Rino Holten die 52x heb ik ook sinds het in het basispakket zit ,daarvoor kon ik 3x per week. Heb gold4 klasse D en zuurstof en dan willen ze je niet in de sportschool hebben (denken dat ik dood neer val op de loopband ofzo). Heb Bruins destijds nog aangeschreven,kreeg als antwoord dat als het mis ging er andere opties zijn . Die heb ik nu net 8weken gehad in het revalidatie centrum kostte minimaal 55000euro ,daar had ik heel wat jaren fysio voor kunnen hebben ,maar goed zij weten het beter !
 • Gaby Bleeker

  1 jaar geleden
  @Dick van Dijk Ben geboren met een handicap, heb er later nog een bij gekregen. Ik heb mijn verzekeraar al enorm veel gekost maar ik ben heel blij dat ik niet al die kosten hoef zelf voor mijn rekening krijg.
 • Rob Smith

  1 jaar geleden
  Wat hier niet vermeld wordt, is dat de premies half november (verplicht) worden bekend gemaakt, maar dat dan nog niet bekend is met welke zorgverleners er contracten zullen worden afgesloten. Dus soms meer een Russische Roulette dan een verzekering. Die onderhandelingen lopen vaak ver tot n het volgende jaar door. Maar dan kan je niet meer switchen.