Flos Vingerhoets
Volledig scherm
PREMIUM
© Flos Vingerhoets

Menstruatiepijn kleinzerig gezeur? Jonge generatie ziet dat anders

Menstruatiecoach, menstruatieverlof, menopauzebeleid. Het lijkt erop dat de typische ‘vrouwenproblemen’ die op de werkvloer lang werden weggewuifd eindelijk serieus worden genomen. Maar waarom nu pas? 

14 reacties

 • Julia van Damme

  2 maanden geleden
  Voor degenen hier die vinden dat mannen op dit vlak geen recht van spreken hebben: Als hun vrouwelijke collega's iedere maand menstruatieverlof krijgen, zijn zij wel degenen die het werk moeten doen dat dan blijft liggen. Zoals uit mijn eerdere reactie mag blijken vind ik e.e.a. verregaande onzin. En vergelijken met een hartaanval, @Beppie Janssen, hoe verzint u het.
 • Anoniem

  2 maanden geleden
  Margriet Spijkerman, na de covid slaan we met z'n allen heeeeeellll erg door ook hierin slaan we door. Dames als jullie een goede baan willen ga dan vooral niet iedere maand thuis zitten want werkgevers nemen dan ,en zeer terecht, een man aan. En wat maken jullie van je kinderen watjes en dwingelandjes. Ik ben blij dat mijn meiden en jongens geen piepertjes zijn daar heb ik zo een hekel aan. En zien jullie ook al een toekomstige maatschappij zonder ruggegraad. Margriet Spijkerman
 • Peter de Jong

  2 maanden geleden
  @Beppie Janssen, vrouwen met kinderen die wel eens een niersteen aanval hebben gehad kunnen beamen, dat de pijn daarvan 100x erger is dan een bevalling, laat staan menstruatiepijnen. En deze helse pijn houdt 3 uur lang continu aan, want dat is de tijd die het stukje gruis nodig heeft om van de nier naar de blaas te komen. Dan houdt het een kwartiertje op voordat de volgende 3 uur begint. En dit 2 dagen lang! Toch overleven mensen deze marteling ook.
 • Beppie Janssen

  2 maanden geleden
  Zo vreemd, deze lichamelijk klachten worden als zeuren gezien......ik heb nog nooit een man met pijnen vergelijkbaar met een hartaanval gewoon door zien werken! Loop eens een dag of wat met een simulator rond die deze pijnen nabootst als man, ook in de nacht. Vertel dan nog maar eens dat ze zeuren!
 • Ruud de Vos

  2 maanden geleden
  @J. Linckens: gelukkig niet, anders had ik iedere maand dat geklaag aan mijn hoofd :-) Nu wil men ook nog menstuatieverlof gaan invoeren. Wie gaat dat betalen? Werkgevers hebben nu al moeite genoeg om roosters gevuld te krijgen. De wereld is helemaal gek geworden.