Volledig scherm
Mensen die stoppen met roken, kunnen punten sparen. © ANP XTRA

Menzis beloont gezonde leefstijl

Als eerste zorgverzekeraar ter wereld beloont Menzis klanten die gezonder willen leven. Mensen die sporten of stoppen met roken kunnen punten sparen en daarmee een deel van hun eigen risico of aanvullende verzekering betalen. Ook als iemand zich inzet als mantelzorger of orgaandonor kan dat punten opleveren.

'Door als verzekeraar sterker in te zetten op preventie, willen we de alsmaar stijgende zorgkosten het hoofd bieden,' zegt bestuursvoorzitter van Menzis Roger van Boxtel vandaag in het AD.

In drie jaar tijd kunnen verzekerden maximaal 5000 punten sparen. De waarde hiervan kan oplopen tot ongeveer 250 euro aan kortingen. Volgens de zorgverzekeraar hoeven de klanten niet te vrezen dat hun gegevens later worden misbruikt en zij een hogere zorgpremie krijgen voorgeschoteld.

De zorgverzekeraar roept geen 'zorgpolitie' in het leven om te controleren of verzekerden ook echt zijn gaan sporten. 'Wellicht dat we in de toekomst steekproefsgewijs wat controles gaan doen, maar het uitgangspunt is vertrouwen.'