ANP
Volledig scherm
PREMIUM
© ANP

Moeten we leren leven met corona? ‘Als circulatie zo hoog is, kún je niet met het virus leven’

Volgens expertsKunnen we ons zorgsysteem zo organiseren dat we goede zorg kunnen blijven bieden, ook in coronatijd? Wat zijn dan de scenario’s? We vragen het de mensen die er middenin staan.

18 reacties

 • Maria Yvonne Franssen

  1 jaar geleden
  Ja, ik denk dat de wereld met dit virus moet leren leven. Vooral nu vaccinaties maar tijdelijk lijken te werken voorlopig, net als met griep. Maar men moet het m.i. ook niet erger maken dan het is. Door de hoge besmettingscijfers in korte tijd, lijkt er een ramp te geschieden, maar er sterven steeds minder mensen en ook de opnames in het ZH zijn relatief minder en korter dan in de 1e golf. In winter 2017/2018 had NL een oversterfte van ruim 9.000 tijdens een griep en gelijktijdige vogelgriep.
 • pieter jakob bijsterveld

  1 jaar geleden
  Denken deze experts wel eens aan bekende en bewezen geneesmiddelen
 • Jan Borst

  1 jaar geleden
  zal beter zijn als de marktwerking zo snel mogelijk te stoppen verzekeraars zijn alleen met zich zelf bezig en kijken naar het verdienmodel en verdienen daar flink aan terug naar ziekenfonds zorg flink uitbreiden staat genoeg leeg maak er corona ziekenhuis van of een epidemisch ziekenhuis na corona komt weer wat anders en begint weer van vooraf aan met 17 miljoen mensen waar nog dagelijks bijkomt dankzij slappe hap aan bestuurders hebben nu een flink zorg infarct had al geregeld moeten zijn
 • Alinda Jorritsma

  1 jaar geleden
  Begin eens met de managers minder te betalen en de mbo’ers meer. Geld voor veel beroepen.
 • Hans Laats

  1 jaar geleden
  Hans Laats. Vraag me af of 2G,3G net als de QR code en coronapas zal indammen. Ik denk het niet. Zolang het gedrag van alle individuen niet veranderd en niet aan de basis regels houdt dan zal er besmettingen zijn. 2G of 3G, QR code en de coronapas heeft alleen voor gezorgd dat er een tweedeling teweeg brengt en gepolariseerd werd en uitsluiting van groepen die aangewakkerd wordt door de inbreng van jammer genoeg onze demissionair Kabinet en bepaalde OMT leden.