Volledig scherm
© ANP

Mogelijk geval ebola naar Radboud ziekenhuis

In het Radboud universitair medisch centrum in Nijmegen wordt in de loop van maandagmiddag een patiënt binnengebracht die mogelijk besmet is met ebola. Dat heeft een woordvoerder van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) gezegd.

,,Hij is in een risicogebied geweest en heeft de ziekteverschijnselen van ebola zoals koorts. In dit soort gevallen wordt het zekere voor het onzekere genomen en zal de patiënt worden onderzocht'', aldus de woordvoerder. Het duurt volgens hem een tot twee dagen voordat de uitkomst van het onderzoek bekend is.

Isolatiekamer
De patiënt zal in een speciaal ingerichte isolatiekamer verblijven. De man wordt onderzocht door speciaal getrainde artsen en verpleegkundigen in beschermende kleding.

Sinds de ebola-epidemie eind 2013 in West-Afrika begon, zijn in Nederlandse ziekenhuizen meer dan 65 mensen opgenomen geweest bij wie een ebolaverdenking gold. Geen van hen bleek de ernstige ziekte te hebben. Vrijdag nog werd een patiënt naar het Universitair Medisch Centrum in Groningen gebracht met verschijnselen van ebola. Na diverse testen bleek het niet om de ziekte te gaan. Begin mei werd ook een patiënt in het Radboudumc opgenomen met symptomen van ebola.