Na 'neknominating' nu ook 'checknominating'

Video'Neknominating' of het drankspelletje dat op Facebook en andere sociale media circuleert, waarbij de deelnemers op een zo indrukwekkend mogelijke manier een drankje achteroverslaan en daarna iemand anders 'nomineren' om hetzelfde te doen, lijkt er een constructiever zusje bij te hebben gekregen.

Liefdadigheidsinstelling 'Coppafeel!', die aan bewustwording over borstkanker doet, lanceert nu 'checknominating', waarbij je je borsten nakijkt op tekenen van borstkanker en daarna andere vrouwen aanspoort om hetzelfde te doen.

Coppafeel! wil een nieuwe trend lanceren op sociaalnetwerksites met de hashtag  #checknominate en willen hiermee 'levens redden in plaats van levens in gevaar te brengen'. 

Symptomen
In de bovenstaande video is te zien hoe Kris Hallenga, de oprichtster van Coppafeel, haar borsten nakijkt op symptomen van borstkanker en daarna ambassadeurs van de liefdadigheidsinstelling, Fearne Cotton en Dermot O'Leary, aanspoort om hetzelfde te doen.

Op de website van Coppafeel! kan je ook een duidelijk overzicht vinden van signalen op en in je borsten die op borstkanker kunnen wijzen.

  1. Knutselen aan de mens: een vloek én een zegen
    PREMIUM

    Knutselen aan de mens: een vloek én een zegen

    De knapste koppen van Nederland vertellen deze zomer over ontwikkelingen in hun vakgebied in de Zomeruniversiteit. Vandaag deel 2: De nieuwste gentechnologie brengt mogelijkheden in beeld die lang sciencefiction leken. Biomedisch ethicus Guido de Wert beantwoord vragen als: hoe ver zijn we nog verwijderd van het uitschakelen van nare ziektes in ons dna, baby’s met blauwe ogen op bestelling en voortplanting van twee mensen van hetzelfde geslacht?