Prof. dr. Manon Spaander, maag-, darm- en leverarts van het Erasmus MC, gaat zaterdag ‘naar de mensen toe’ om ze op het belang van het bevolkingsonderzoek darmkanker te wijzen.
Volledig scherm
PREMIUM
Prof. dr. Manon Spaander, maag-, darm- en leverarts van het Erasmus MC, gaat zaterdag ‘naar de mensen toe’ om ze op het belang van het bevolkingsonderzoek darmkanker te wijzen. © Frank de Roo

‘Neem je poep onder de loep’, is dringende oproep van arts: ‘Tumor ontstaat, terwijl je je gezond voelt’

‘Neem je poep onder de loep.’ BN’ers als André van Duin of Ruud de Wild kunnen het je aanbevelen, nadat ze door schade en schande wijzer zijn geworden. Maar de doorsnee inwoner van een grote stad heeft niet zo’n behoefte om een stokje in zijn ontlasting te prikken. Toch is het echt nodig - om darmkanker vóór te zijn, zegt specialist Manon Spaander. Zij gaat nu zelfs de straat op om mensen te overtuigen.

43 reacties

 • Richard Holsboer

  3 maanden geleden
  Het onderzoek is zo belangrijk, maar als je ouder bent dan 75 jaar krijg je niet langer meer een uitnodiging. Je kan dus de ….. krijgen. Belachelijk.
 • S.C. Bakker

  4 maanden geleden
  Ik ben er 16 jaar geleden op tijd bij geweest, maar anderen waren te laat. De test is belangrijk voor iedereen, dus ook voor jou👉
 • van Bergen

  4 maanden geleden
  Ik heb dat gedaan, dat : "neem je poep onder de loep". Nu zit m'n loep onder de poep . .
 • Arienne Korver

  4 maanden geleden
  Ik vind het vreselijk als ik mensen hoor zeggen dat ze niet mee willen doen met het bevolkingsonderzoek. Ik had ook nergens last van, maar dankzij het BVO is bij mij op tijd een tumor ontdekt en na een operatie en preventieve chemokuur kijk ik weer positief naar de toekomst.
 • Fons Verfokken

  4 maanden geleden
  Ik eet al sinds 2012 niets anders dan brocoli. Mij kan niets gebeuren!