Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Getty Images

Niet je lichaamstaal, maar je hartslag bepaalt of je je aangetrokken voelt tot iemand

Waarom voel je met de ene persoon een romantische klik, en met de andere absoluut niet? Een nieuwe studie toont aan dat dat alles te maken heeft met je hartslag. Niet je mooie ogen of leuke lach doen een ander voor je vallen. Wel het vermogen van jullie harten om op hetzelfde tempo te kloppen. Romantisch hé?

  1. Van de een op andere dag was Maike mantelzorger: ‘Het eerste jaar zijn we 52 keer naar het ziekenhuis geweest’

    Van de een op andere dag was Maike mantelzor­ger: ‘Het eerste jaar zijn we 52 keer naar het ziekenhuis geweest’

    Van de vijf miljoen mantelzorgers die Nederland rijk is, voelt bijna een half miljoen zich overbelast. Uit een test, uitgevoerd in een drietal gemeenten, blijkt dat mantelzorgers ‘dingen regelen’, ‘huishoudelijke hulp’ en ‘verzorging’ als zwaar ervaren. Vereniging MantelzorgNL trekt op de Dag van de Mantelzorg aan de bel: ,,Dit geldt voor mantelzorgers door heel Nederland.”
  2. Steeds duidelijker hoe je dementie voorkomt: 'Wat goed is voor je hart, is ook goed voor je brein’

    Steeds duidelij­ker hoe je dementie voorkomt: 'Wat goed is voor je hart, is ook goed voor je brein’

    Er komen steeds meer mensen met dementie bij in Nederland. In 2040 zal het totaal op een half miljoen mensen liggen, verwacht Alzheimer Nederland. Een oplossing vinden waarmee de aandoening kan worden voorkomen of genezen is belangrijker dan ooit. Ook moeten mensen met dementie een zo goed mogelijk leven hebben. Maar de complexiteit van de ziekte maakt dit alles tot een grote uitdaging.