thinkstock
Volledig scherm
© thinkstock

Nieuw-Zeeland overweegt rookvrije generatie: sigarettenverbod voor iedereen geboren na 2004

Nieuw-Zeeland wil tegen 2025 rookvrij zijn. Om dat doel te bereiken, heeft de regering enkele opvallende voorstellen gelanceerd. Zo zou iedereen die na 2004 is geboren, nooit meer sigaretten kunnen kopen.

39 reacties

 • M. Vesters

  3 weken geleden
  Ja zeker doen. NZ is sowieso vooruitstrevend op meerdere vlakken. Politici met lef en gezond verstand denkende aan de gezondheid van de bevolking en niet aan economische belangen vd fabrikanten. Chapeau
 • van Herpen

  3 weken geleden
  Zullen we dan ook maar eens drank en autorijden verbieden want daar sterven ook genoeg mensen mee. Altijd dat gezever over rokers, alsof er geen andere doodsoorzaken meer zijn tegenwoordig
 • GA Lawick

  3 weken geleden
  Verbieden lijkt niet de juiste weg. Denk aan de drooglegging in Amerika. Aan de andere kant wel apart dat wij thans, onder dreiging van Corona, ons allerlei zaken laten aanleunen die in normale omstandigheden nooit waren geaccepteerd. De vrijheid van de mens is klaarblijkelijk tevens de grootste belemmering.
 • Dana Munders

  3 weken geleden
  Ik zie twee soorten reacties: de niet-roker die wel de voodelen zien van een rook-vrije samenleving en van de roker, die de voordelen niet ziet. In de argumenten van de roker komen een aantal argumenten naar voren die wij vaker zien bij andere verslavingen: ik moet het toch zelf weten; er zijn zoveel andere slechte dingen; dan moet je alles verbieden enz enz. De verslaafde geeft altijd alles en iedereen de schuld, maar nooit zich zelf.
 • Hansen

  3 weken geleden
  Ik vind dit een héél goed initiatief. Moeten veel meer landen doen.
 1. Dit was jullie coronajaar: liefde, wanhoop, verdriet en eindelijk rust
  PREMIUM
  Lezersreacties

  Dit was jullie coronajaar: liefde, wanhoop, verdriet en eindelijk rust

  Niemand zal zeggen dat we niet snakken naar het einde van corona. Maar we hebben ook wel mooie en wijze lessen getrokken uit een jaar achter de gordijnen zitten. Ik vroeg u om in maximaal veertig woorden te vertellen wat het afgelopen corona-jaar met u gedaan heeft. Er kwam natuurlijk veel leed bovendrijven, maar veel mensen ervaren ook rust. We waren kennelijk met z’n allen toch wel een hectisch leven aan het leiden. Enfin, ik laat u lekker meelezen.
 2. Gezondheidsexperts: maak groenten en fruit goedkoper en voer suikertaks in

  Gezond­heids­ex­perts: maak groenten en fruit goedkoper en voer suikertaks in

  De overheid moet gezond eten meer promoten en ongezond gedrag meer tegengaan, vindt de Raad voor de Volksgezondheid & Samenleving (RVS). Het adviesorgaan en ook het RIVM pleiten voor verlaging van de btw op groenten en fruit, een verbod op reclame voor ongezond voedsel en invoering van een suikertaks. Gemeenten moeten bovendien de bevoegdheid krijgen om het aantal snackbars en andere fastfoodzaken te beperken.
 1. Amerikaanse man weet met politieauto tweemaal te ontsnappen tijdens achtervolging
  Play

  Amerikaan­se man weet met politieau­to tweemaal te ontsnappen tijdens achtervol­ging

 2. Samenvatting | Sparta Rotterdam - Vitesse
  Play
  PREMIUM
  VIDEO

  Samenvat­ting | Sparta haalt uit tegen Vitesse en houdt Europees voetbal in vizier

  22:15