Noodkreet van artsen, ziekenhuizen en kankerpatiënten: ‘Stop nú met verkoop van tabak’

Update/videoKankerpatiënten, ziekenhuizen, artsen en KWF Kankerbestrijding roepen vandaag supermarkten, tankstations en gemakszaken op om per direct te stoppen met de verkoop van sigaretten.

109 reacties

 • Dijkstra

  3 maanden geleden
  Maar de aldi heeft wel de lekkerste cappuchino 15 jaren geleden geruild voor sigaretten, sigaren en pijp. Kosten €1,60 per zak voor 4×0,5ltr heerlijke koffie!!!
 • Paul Slinger

  3 maanden geleden
  mensen moeten zelf weten of ze stoppen met roken,de rokers zijn bewust van de gevolgen en als je dood wilt gaan door roken is het je eigen schuld,er wordt al genoeg gedaan om roken te belemmeren,en ook genoeg info wat roken de gevolgen zijn, dus hou op over die betutteling van de medici,ik snap de pomphouders en winkels wel,er gaat veel geld in om en ook de totale BTW inkomsten zijn miljoenen,zorg premie verhogen voor rokers is niet haalbaar want hoe controleer je nou of iemand wel of niet rookt
 • Lia Erve

  3 maanden geleden
  Mijn zoon kon van zijn 14de tot zijn 18de zonder problemen rookwaar kopen bij de tabakszaak Primera. Bij de supermarkt kreeg hij dat niet voor elkaar.
 • Dick van Dijk

  3 maanden geleden
  Als je zo dom bent om nu nóg te roken zeg ik ,ga lekker door ,maar blijf uit mijn buurt 🤫
 • Roelfsema

  3 maanden geleden
  Gewoon verboden en strafbaar maken. Maak desnoods een qr appie welke kan worden aangevraagd voor de individu. Desnoods vanuit de huisarts. Geef verzekeraars toegang als vereiste. Bestel tabak alleen nog via een enkel online portaal. Krijgt de medische wereld ook direct inzicht in het rookverbruik. Dan maak je het moeilijk voor de rokers. De rokers kunnen doorroken. En privacy wet is dan geen probleem, want toestemming is gegeven. Zelfde doen met alcohol. Biertje op terras of event? Even appie.