Volledig scherm
Kaj Dee. © kansvoorkaj.com

Noodkreet van ouders zieke Kaj 'direct in behandeling'

Marc en Ilonka Dee krijgen zo snel mogelijk antwoord op hun 'smeekbrief' aan zorgverzekeraar Menzis. Hun zoontje Kaj is ernstig ziek en ook Ilonka is getroffen door kanker. Kaj wordt binnenkort in Amerika verder behandeld, en zijn moeder wil het liefst bij hem zijn. Dat kan alleen als verzekeraar Menzis haar eigen behandeling in de VS volledig vergoedt. Vooralsnog wringt daar de schoen.

Menzis vergoedt wel de medische kosten in het buitenland, maar dan alleen volgens de tarieven die daarvoor binnen Nederland gelden. De kosten in Amerika zijn echter beduidend hoger, en dus deed de familie Dee een beroep op de 'coulance' van de verzekeraar.

Smeekbrief aan Menzis
De familie Dee heeft nog geen reactie gehad op de 'smeekbrief' die ze afgelopen weekend naar Menzis stuurden. Volgens een woordvoerder van Menzis kwam deze gisterochtend binnen en is er nog geen tijd geweest om te reageren.
 
'We nemen de zaak direct in behandeling', aldus de woordvoerder aan AD.nl. Er wordt naar gestreefd om vandaag nog met een reactie te komen. 'Natuurlijk direct aan de familie zelf', aldus Menzis.

Gezin in paniek
Binnen het gezin is er paniek omdat behandeling van zowel moeder als kind gewenst is in Amerika. Alleen zo kan Ilonka haar zoontje steunen in zijn strijd tegen kanker. Het gezin wacht nu in spanning op een reactie van zorgverzekeraar Menzis.

In november vorig jaar werd bij Kaj een agressieve vorm van kanker ontdekt. Via een stichting werd geld ingezameld om hem naar Amerika te vliegen voor behandeling. De inzameling bracht al zo'n 140.000 euro op, maar dat bedrag is niet voldoende om ook Ilonka's kosten te dekken.

Morgen vliegt het gezin naar de VS. Voor Ilonka verloopt die reis sowieso niet zonder risico's. Zij moet zelf nog een aantal chemokuren en bestralingen ondergaan en kan, nog afgezien van de daaraan verbonden kosten, niet op en neer blijven reizen tussen Nederland en Amerika.